Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

S njima dvojicom ovu priliku Hajduk ne smije propustiti

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 28.10.24. | 15:00

Dinamo i Rijeka nižu kikseve, pa premda je sezona još mlada, Bijelima se nudi povijesna šansa

Tko bi rekao da će Rijeka, a pogotovo Dinamo kiksati u ovom 11. kolu HNL te da će Hajduk imati šest odnosno sedam bodova prednosti nad konkurencijom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Reći će mnogi, imao je to i prošle sezone pa prosuo, premda je bio jesenski prvak, no sad se nudi povijesna prilika za uzimanje titule, jer rivali 'kašlju', Dinamo ima uz to i Ligi prvaka koja ga troši i teško se nakon Monaca motivirati protiv Osijeka. Međutim, nema sumnje da će se Dinamo uozbiljiti, ali stoji činjenica da Hajduk ima sve u svojim rukama, neka je do kraja 25 kola.

U srijedu ih čeka obeza u Kupu protiv Mladosti u Ždralovima, a onda počinje 'operacija Varaždin'. Domaćin iz Baroknog grada je jedna od čvršćih momčadi u ligi i ako Hajduk tamo upiše pobjedu, ostale bi još dvije utakmice prije dva derbija.

Prva nakon Varaždina je Istra 1961 na Poljud, pa potom slijedi reprezentativna stanka nakon koje se ide na Pampas, da bi u idućem kolu 1. prosinca u Splitu moglo puno toga biti jasnije jer dolazi Dinamo.

Rana je faza prvenstva, sezona je još mlada za sanjanje titule, ali Bijeli imaju sjajnu prigodu upravo zbog neuvjerljivosti konkurencije, no i zbog Gattusove igre na rezultat, biranja igrača i taktike za svakog suparnika ponaosob.

Osim toga, do zimske pauze i Rijeka dolazi podno Marjana, a vjerujemo da bi Gattuso bio zadovoljan s pet bodova u tri derbija s klubovima velike četvorke, pogotovo ako dobije Dinamo, koji mu je ipak najveći rival.

Aduti koje Hajduk ove sezone ima su 'novi' Marko Livaja koji radi za momčad, usput ima sjajnu statistiku u HNL-u, osam pogodaka i pet asistencija. Ako nastupi u Kupu i još tri utakmice nakon toga, nastup protiv Dinama bio bi mu jubilarni – 150. u bijelom dresu.

Drugi igrač koji je još više oplemenio igru Hajduka i postao produžene ruka trenera na terenu je Ivan Rakitić koji sjajno organizira splitske akcije koje su porasle njegovim dolaskom. Veliko iskustvo, brojni trofeji i medalje, činjenica da je namještao golove Leu Messiju i vatrenim golgeterima u 37. godini ga činje jezičcem na vagi koji bi mogao presuditi u korist Hajduka.

Dakako, ima prostora i za korekcije u zimskom roku kada će na scenu stupiti direkktor nogometnih operacija François Vitali. Vidjet ćemo kakvi su njegovi kontakti, koga može dovesti i može li se ostvariti ideja koju je imao njegov prethodnik Nikola Kalinić pa da dolaskom klasičnog napadača Livaja postane polušpica, čime bi Anthony Kalik morao na klupu, ali bi mogao biti važan za čuvanje rezultata.



 


Tagovi

HajdukGennaro GattusoMarko LivajaIvan RakitićFrançois VitaliGNK DinamoDerbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti