REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Robertson: “Ovo je mnogo više nalik na nas”

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.06.24. | 08:39

Nakon dva odigrana susreta Škotska je treća u skupini s jednim bodom, a u nedjelju će u posljednjem kolu igrati protiv Mađarske koja je bez bodova

Škotski nogometni reprezentativci nakon osvojenog prvog boda na ovom EURU zarađenog 1-1 remijem protiv Švicarske u susretu 2. kola skupine A unisono su zaključili kako su predstavom u Koelnu uvelike isprali loš dojam koji su ostavili na otvaranju natjecanja u 1-5 porazu od Njemačke.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Ovo je bilo mnogo više nalik na nas. Bili smo agresivni, nismo mogli bolje započeti utakmicu. Uslijedila je pogreška, ali Tony Ralston je nakon toga bio nevjerojatan, u drgom je poluvremenu pokazao klasu. I mi i Švicarci smo imali svoje prilike za pobjedu. Možemo biti zadovoljni rezultatom jer sada imamo priliku izboriti prolazak pobjedom protiv Mađarske. Sada se moramo dobro odmoriti i oporaviti pred veliku utakmicu koja nas čeka u nedjelju", rekao je škotski kapetan Andy Robertson.

"Dali smo sve na terenu. Morali smo popraviti loš dojam nakon prve utakmice, a ovaj nas rezultat ostavlja u dobroj poziciji pred zadnje kolo. Mi smo dobra momčad, znamo koje su naše strane i to smo pokazali. Bili smo agresivni, strastveni, sve je bilo na mjestu", smatra veznjak Billy Gilmour.

Nakon dva odigrana susreta Škotska je treća u skupini s jednim bodom, a u nedjelju će u posljednjem kolu igrati protiv Mađarske koja je bez bodova. Pobjednik će zauzeti treće mjesto u skupini te morati čekati rasplet u ostalim skupinama kako bi vidio hoće li se naći u društvu četiri najbolje trećeplasirane momčadi koje će nastaviti natjecanje u osmini finala.

Njemačka je sa šest bodova već osigurala prolazak u osminu finala, dok je Švicarska druga s četiri boda i praktički je sigurna za osminu finala. Ta će dva sastava u nedjelju igrati za prvo mjesto u skupini.


(Hina)



Tagovi

Andy RobertsonAndrew Robertsonškotska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti