Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

Ristovski: “Ne pamtim kad je Dinamo imao ovakvu širinu!“; Kulenović: “Petko je samo viknuo: Kreni!“

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 17.08.24. | 08:02

Dvojica Dinamovih strijelaca protiv Šibenika (3-0) prezadovoljno prezentacijama momčadi na početku sezone

Šibenik je 'šaptom' pao, Dinamo je pobjedom 3-0 najavio Qarabag i play-off Lige prvaka. Svoju najvažniju utakmicu u ovom dijelu sezone. Od prve minute Modri su dominirali, napadali, zabili brzi prvi gol i onda rutinski priveli utakmicu kraju. Devet od devet bodova na startu sezone, stvarno sjajan početak.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Od prve minute smo htjeli nametnuti visoki presing, bilo je bitno zabiti gol što prije. Uspjeli smo i poslije je sve bilo lakše. Stvarno smo igrali dobro, uzeli tri boda, stopostotni smo nakon tri kola i to je jedino važno", poručio je nakon pobjede Sandro Kulenović, strijelac trećeg pogotka za Modre.

Istaknuo je širinu Dinamova kadra, ali i rotacije na koje se već na startu sezone odlučio trener Jakirović.

"Svi znamo kakav roster imamo, puno kvalitentih igrača. Trener daje svima puno povjerenje, igrači to vraćaju na terenu. Ali, sad slijedi ono najvažnije, Liga prvaka, imamo 11 tisuća ljudi na Šibeniku, to je nešto nevjerojatno."

Taj treći gol bio je poseban. Petković je prebacio živi zid, Kulenović utrčao i pogodio iz prve pod gredu. Izgledalo je kao nešto uigrano?

"Nije bilo uigravano, samo mi je rekao: 'Prebacit ću preko živog, samo kreni!' To je Bruno, on je doktor, sretan sam što sam zabio takav gol."

A prvi je pogodak na utakmici zabio Stefan Ristovski. Pogodio je u rašlje s 20-ak metara, strijelac je bio u drugoj utakmici zaredom, nakon što je u Osijeku donio pobjedu (2-1). Ristovski igra u odličnoj formi, podiže razinu svoje igre, sve više podsjeća na starog Rileta.

"Malo samo i ja iznenađen sobom i tim golovima, ali važno je da mi pobjeđujemo", kazao je raspoloženi Ristovski, koji je također istaknuo kakvu širinu ima na raspolaganju Sergej Jakirović.

"Odigrali smo odlično! Pravi pristup, pokazali smo ozbiljan gard, bili energični. Baš sam zadovoljan! A što se riče rostera, imamo stvarno 23 ozbiljna igrača, ne pamtim da je Dinamo imao takvu širinu, toliko kvalitetnih igrača. Ali, to trebamo stalno pokazati na terenu. Ima puno utakmica, sad počinje i Liga prvaka i vjerujem da ćemo tako i nastaviti, u ovom ritmu."



Tagovi

GNK DinamoStefan RistovskiSandro KulenovićNK ŠibenikHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti