Foto: HNK Rijeka
Foto: HNK Rijeka

Rijeka uveličala 55. godišnjicu ponosa Halubja, poentirali Gojak i Perica

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.10.24. | 18:51

Domaćin je u prvom dijelu propustio dvije sjajne prilike, a nogometaše su do travnjaka dopratili mali Halubajski zvončari, Halubajske mažoretkinje i igrači koji su bili dio generacije NK Halubjan koja je 1970. godine odigrala prvu službenu utakmicu kluba.

Nogometaši Rijeke uveličali su 55. godišnjicu djelovanja NK Halubjan s Viškova, te su tim povodom na Brnasima odigrali revijalnu utakmicu humanitarnog karaktera u kojoj su pobijedili 2-0 golovima Gojaka i Perice.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Program je započeo obilaskom Kuće halubajskega zvončara, a nastavio se svečanošću uoči početka utakmice, na kojoj su igrače do travnjaka dopratili mali Halubajski zvončari, Halubajske mažoretkinje i igrači koji su bili dio generacije NK Halubjan koja je 1970. godine odigrala prvu službenu utakmicu kluba.

Svoje domaće utakmice Halubjan na Brnasima igra od 2. svibnja 1977. godine, kada je otvoreno igralište. Do tada je klub bio domaćin u Klani, Dražicama i Rijeci (Omladinsko igralište). To su bili počeci kluba kakvog danas poznajemo. Halubjan se posljednjih godina afirmirao kao jedan od nositelja kvalitete Primorsko-goranske županije, posebno poznat po kvalitetnom radu s mladim nogometašima. Danas NK Halubjan u svojoj školi nogometa broji 380 djece, koju u šest uzrasnih kategorija vodi 14 trenera.

Prvu momčad Halubjana trenira Marko Čop, koji je kao kadet i junior bio član kluba. Ako je momčad Halubjana ogledalo trenera, onda je Čop jedan od najdarovitijih mladih trenera u regiji, budući da se njegova momčad pokazala izrazito organiziranom, s jasnom idejom u igri, iako je bilo vidljivo da je razlika u individualnoj kvaliteti uvelike bila na strani Rijeke.

Trener Radomir Đalović pružio je priliku igračima koji su do sada manje participirali u utakmicama, sraz s Halubjanom iskoristio je za minutažu igračima koji su se kasnije priključili trenažnom procesu (Gojak, Perica, Dogan, Goda…). Ipak, rezultat je bio u drugom planu, ali notirat ćemo da je Rijeka s dva lijepa pogotka došla do pobjede 2:0. U 48. minuti lijepim udarcem je poentirao Amer Gojak, pa u 83. Stipe Perica prvoklasnom realizacijom okončao polukontru za konačnih 2:0.

Rijeka je na kraju pobijedila 2:0, ali na Halubju će se idućih dana još pričati o dvije dobre prilike koje je domaćin imao u prvome dijelu i onim čuvenim “što bi bilo kad bi bilo”…

Halubjan – Rijeka 0-2

Strijelci: 0-1 Gojak (48.), 0-2 Perica (83.)

Stadion: Brnasi, gledatelja: 500

 Sudac: Vladimir Merle. Pomoćnici: Sušnjar i Martinović.

Halubjan: Balent, Hunčak, Ciglar, Begović, Pučić, Baraba, Marot, Šimiš, Paškvan, Jurković, Ivić (još su igrali: Grgurev, Mesić, Šarić, Pičuljan, Markanović, Dedić, Radošević, Milih, Paurević).

Rijeka: Posavec, Ilinković, Čabraja, Perica, Gojak, Burčul, Dogan, Goda, Babić, Bogojević, Rukavina (još su igrali: Jurčević, Valinčić, Salković, Thaqi, Jakac, Mrvčić, Dorušak, Miškulin, Žlibanović, Kružić, Lekaj, Braun).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HNK RijekaRijekaHalubjanPrijateljska utakmica

Ostale Vijesti