Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Opet domaćini: Nakon Neretvanca, sada i Bednja želi s Riječanima zamijeniti domaćinstvo u Kupu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.10.24. | 18:04

Što se tiče Riječana, mogu oni tako do finala, ali to nije rješenje...

Izgleda kako će Riječani i drugu svoju ovosezonsku utakmicu u Hrvatskom nogometnom kupu odigrati na domaćoj im Rujevici. Nakon što je Neretvanac zatražio zamjenu domaćinstva, sada su isto napravili i čelni ljudi NK Bednje.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bednja je, piše Denis Frančišković iz Novog lista, od policije dobila mišljenje da njihovo igralište nije dovoljno opremljeno za organizaciju te utakmice, s naznakom da susret organiziraju na nekom drugom stadionu. No, prema propozicijama HNS-a nije moguće organizirati utakmicu u Varaždinu ili nekom drugom mjestu, već se nalaže u ovakvim situacijama zamjena domaćinstva kao neko kompromisno rješenje. U novonastaloj situaciji Bednja je uputila zahtjev HNK Rijeka i MUP-u da se zamijene domaćinstva i da se utakmica igra na Rujevici. Mišljenje policije i zahtjev NK Bednja stigli su na adresu Rujevice i sada je na potezu Povjerenstvo za natjecanje Kupa. Riječani bi u tom slučaju bili ti koji izlaze ususret gostima.

Sve navedeno jasno sugerira kako se mnoge stvari u Hrvatskom nogometnom kupu moraju promijeniti. To da niželigaši nemaju adekvatne uvjete za organizaciju takvih utakmica nije nikakva novost, ali sama činjenica da se klubovima ne isplati ulagati u infrastrukturu te uložiti dodatne napore kako bi se utakmica odigrala na njihovom terenu osima ako protivnici nisu Dinamo ili Hajduk jasno kao dan oslikava stanje u hrvatskom nogometu. Izuzev dva spomenuta kluba, nijedan drugi hrvatski klub ne može pobuditi dovoljno velik interes lokalne zajednice da bi danas Bednja, a sutra neki drugi klub, uložio dodatna sredstva kako bi svoje protivnike ugostili na adekvatan način te da bi potom neki novac i zaradili od cijelog događaja.

U redu, slučajevi Neretvanca i Bednje nisu isti, ali na kraju se sve svede na to da klubovi nemaju dovoljno novaca da bi organizirali takve utakmice. Naročito jer povrat investicije neće dobiti osim ako klubovi protivnici nisu Dinamo ili Hajduk.

Te utakmice, koje bi trebale biti 'praznik nogometa' za neke manje gradove, sela, općine i(li) regije, sada su samo trošak kakvog si amaterski, a čak i neki polu-profesionalni klubovi ne mogu dozvoliti. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HNK RijekaBednjaHrvatski nogometni kupKupRabuzinovo Sunce

Ostale Vijesti