Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Rijeka s Jankovićem i Gojakom može napasti tron, Gorici će svaki bod biti bitan za ostanak

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 15.09.24. | 09:37

Rijeka je na mišiće dobila tri boda u Turopolju zahvaljujući genijalnosti svog najboljeg igrača ove jeseni

Rijeka se vratila na Rujevicu s tri boda protiv Gorice. Vratili su se kao lider ligaške ljestvice nakon što je Niko Janković ponovno pokazao zašto je najbolji pojedinac Rijeke u ovoj sezoni. Dvostruki pas s Andrićem i precizna bomba s tridesetak metara protiv koje sjajni Radošević nije mogao baš ništa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Jako teška utakmica kao što smo očekivali da će biti takva. Adaptirali smo se na zahtjevan travnjak i veseli me što smo odigrali pravu pušku utakmicu u kojoj su moji igrači izgarali za svaku loptu”, Zato i smatram da je za taj jedan gol naša pobjeda zaslužena. Lijepo je tu gdje jesmo, koliko god bili svjesni da je odigrano tek šest kola i sezona je još na početku”, rezime je ponuđen od strane Radomira Đalovića koji je iznenadio Goricu ubacivši u igru Amera Gojaka od prve minute. No, bivši igrač Dinama koji je na Rujevicu stigao iz Ferencvaroša pokazao je potencila za udarnu snagu Rijeke u ovoj sezoni. Pun želje, htijenja i energije - sjajno se uklopio u momčad koja ponovno ima sve što je potrebno za udar na vrh.

Dakako i Niku Jankovića koji je i protiv Gorice potvrdio dobru formu. I prava je sreća po ambicije Rijeke da se Mišković zahvalio ljudima iz francuskog Lille na ponudi u foto finišu prijelaznog roka. Doduše, četiri milijuna eura koliko je Lille bio spreman platiti Jankovića je novac koji se najčešće ne odbija, ali Jankovića je na Rujevici ostavila klauzula prema kojoj polovica odštete pripada Dinamu. A dva milijuna za takvog igrača je ipak premalo... I sada je valjda jasno zašto se Mišković rukama i nogama ovo ljeto borio da se klauzula ukine. To je trebalo biti dio paketa s kojim je Dinamo vabio Marca Pašalića u Maksimir, ali na koncu to se nije realiziralo.

Kao bilo, ako Janković nastavi s igrama kao na početku sezone, Lille ili netko sličan bi već ove zime mogao pokucati na vrata Damira Miškovića s podebljanom ponudom.

U dobrom svjetlu vidjeli smo Komnena Andrića koji je asistirao Jankoviću za gol. Zlomislić je konstanta među vratnicama, uža obrana na visini zadatka. Kada u formu uđe Toni Fruk bit će to opet Rijeka za velike stvari u HNL-u.

Za razliku od domaćina koji će morati pošteno iskrvariti za svaki bod koji je zlatan vrijedan u toj borbi za ostanak u prvoligaškom društvu. Protiv Rijeke su ga možda i zaslužili. Limitirali su goste na pokušaj Gojaka glavom te Pašalića iz daljine u prvom poluvremenu, ali presudila je individualna klasa Andrića i Jankovića u nastavku, odnosno sterlinost u napadu domaćina.

“Nama je nedostajao taj gol. Imali smo tri, četiri situacije koje smo mogli bolje završiti, ali kada ne zabiješ gol, onda je to tako”, rekao je Rajko Vidović koji ima korektan potencijal u Pajazitiju koji je stigao iz Fulhama, odnosno u iskustvu Radoševića, Maloče i Mikanovića koji imaju zadatak izvesti mladu momčad Gorice na pravi put. Dakako i ostati u ligi...



Tagovi

HNLHNK RijekaHNK Gorica

Ostale Vijesti