Nel Pavletic/Pixsell
Nel Pavletic/Pixsell

Janković eurogolom odveo Rijeku na vrh HNL-a

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 14.09.24. | 21:55

Rijeka se izjednačila s Hajdukom na vrhu ligaške ljestvice nakon što je Niko Janković pogotkom s tridesetak metara donio bodove protiv Gorice

Rijeka je trijumfalno prošla kroz Turopolje! Fantastičnim pogotkom Nike Jankovića odnijeli su sva tri boda, preskočili Dinamo i zbog bolje gol razlike smjestili se ispred Hajduka na vrhu ljestvice.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Vremenske prilike smilovale su se pa travnjak u Turopolju i nije bio natopljen vodom kakvim smo ga očekivali. Daleko je to bilo od tepiha, ali igralo se u Gorici i u puno težim uvjetima posljednjih sezona. Uvodne minute prošle su u pokušaju Kolara čiji je oštar ubačaj otišao paralelno uz vrata Rijeke, dok je na drugoj strani bilo zanimljivo udarcem Pašalića iz daljine, te pokušajem Gojaka glavom a koji je Radošević zaustavio na gol liniji.

Inače, Gojak je u posljednjim trenucima prijelaznog roka stigao u Rijeku nakon što je dobio čiste papire od Ferencvarosa. Očito je dojmio Đalovića tijekom pauze i izborio mjesto u udarnoj postavi koju je trener Rijeke poslao na Gradski stadion u Velikoj Gorici. Osim Gojaka, u postavi Rijeke bilo je još dvojica igrača koji su nosili dres Dinama; Komnen Andrić u špici, odnosno Niko Janković koji je i u Velikoj Gorici pokazao da je najbolji igrač Rijeke u ovoj sezoni.

S druge strane, Gorica je povukla potez i dovela Pajazitija iz mlade momčadi Fulhama koji se predstavio domaćoj publici nakon dvadesetak minuta prilikom u kojoj je sam izašao pred Zlomislića, ali vratar Rijeke potvrdio je dobru formu sjajnom reakcijom.

Slijedilo je relativno mirnije razdoblje do pokušaja Jankovića u sudačkoj nadoknadi vremena. Najbolji igrač Rijeke pokušao je s ruba kaznenog prostora, ali Radošević je bio spreman.

Nastavak je krenuo opreznije s obje strane, sve do 58 minute kada je Rijeka stigla u vodstvo. Niko Janković odigrao je dvostruki pas s Andrićem i odapeo iz nekih tridesetak metara. Vratar Radošević, koji je bio ponajbolji pojedinac u redovima domaćina, bio je nemoćan u namjeri da obrani taj udarac i Gorica je morala na centar.

Imali su gosti nekoliko prilika da zaključe priču, možda i najbolju u 72. minuti ali Radošević je tada izašao kao pobjednik iz dvoboja s Bogojevićem. U posljednjim trenucima susreta, a nakon ubačaja Pršira i pokušaja Pavlovića, domaćini su mogli do remija. No, sreća je pomazila Rijeku koja u sljedećem kolu dočekuje Šibenik, a prethodno će imati kup obavezu protiv Neretvanca. S druge strane, Gorica će u subotu na gostovanje kod Hajduka u Split.

Gorica - Rijeka 0-1

Gradski stadion Velika Gorica. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Pomoćnici: Dinko Knez i Luka Kurtović (oba Osijek). Četvrti sudac: Tihomir Pejin (D. Miholjac). VAR: Mario Zebec (Cestica). AVAR: Kruno Šarić (Županja).

Strijelac: 0-1 Janković (58., Andrić)

Žuti kartoni: Ndockyt, Kolar, Pršir (Gorica); Gojak (Rijeka)

Gorica (3-4-3): Radošević - Krizmanić, Maloča, Leš - Mikanović, Pajaziti (od 82. Pavlović), Pršir, Štiglec (od 82. Majić) - Ndockyt, Kapulica (od 65. Dju) - Kolar (od 82. Gashi).

Rijeka (4-1-4-1): Zlomislić - Smolčić, Galešić, Majstorović, Devetak - Petrovič - Pašalić (od 72. Bogojević), Fruk (od 72. Rukavina), Gojak (od 65. Selahi), Janković (od 85. Radeljić) - Andrić (od 84. Perica).



Tagovi

HNLHNK RijekaHNK Gorica

Ostale Vijesti