Foto: NK Rijeka
Foto: NK Rijeka

Riječani krenuli u Schladming, Pašalić se vratio s odmora, Sopić ističe: „Naglasak je na podizanju fizičke moći“

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 08.07.24. | 14:40

U Austriji će Riječani odigrati četiri utakmice, a uskoro bi dvogodišnji ugovor trebao potpisati Ante Majstorović. Momo Yansane – otpisan

Nakon početne faze priprema koju su odradili na Rujevici, nogometaši Rijeke narednih 10 dana provest će u Austriji, odnosno Schladmingu, gdje će Željko Sopić svoje pulene nastojati dovesti to fizičkog savršenstva uoči početka nove sezone. U Autobusu za Austriju našlo se mjesta za 27 nogometaša, ali jedan od njih nije Momo Yansane koji je ostao na Rujevici i koji je slobodan u potrazi novog kluba.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ispostavilo se kako je Gvinejčeva najbolja utakmica u dresu Rijeke ujedno bila i ona prva, kad je u Kupu dvaput poentirao protiv Libertasa. U prvenstvu se nije previše naigrao, u cijeloj prošloj sezoni Sopić ga je koristio u devet utakmica (ukupno 364 minute), a 26-godišnji ofenzivac, čija je prirodna pozicija i dalje misterij, za to je vrijeme uspio upisati jednu asistenciju.

Rijeka je na Euro u Njemačku poslala trojicu reprezentativaca, a Sopiću se na raspolaganje vratio jedan – Marco Pašalić. Iako je malo nedostajalo da on također svoje talente odnese daleko od Rujevice. Na veliku sreću svih navijača, Pašalić nije popustio na pritiske koji su dolazili iz i oko kluba te se na izdašnoj, ali u njegovom slučaju također i prilično neprirodnoj ponudi, zahvalio. I time pokazao kako je pravi 'frajer'. Jer, bez ikakve sumnje, mnogi na njegovom mjestu ne bi isto učinili, iako im je sa strane normalno pričati da bi.

Pašalić je tako opet 'unutra', ali on neće otpočetka raditi na 100 posto s ostatkom momčadi, već će postepeno dizati svoju formu i fizičku spremu. Odmorio se je, spreman na nove izazove je, a budući da više nema Pjace, sad je on taj na kojeg će biti prebačen još veći fokus. No, ako se netko dokazao da je spreman za velike stvari, onda je to on.

Nadalje, što se tiče posljednje linije, tu ima određenih promjena. Naime, jedno vrijeme se pisalo o tome kako je dosta izgledno da Dujmović i ovu sezonu bude član Šibenika, ali izgleda kako je on sada puno bliži ostanku. Budući da su Rijeku napustila dvojica senatora Dilaver (kraj karijere) i Mitrović (Al Ahli Katar), s Dujmovićem su u klubu planirali djelomično zatvoriti rupu. Potpuno zatvaranje dogodit će se potpisom Ante Majstorović. S njim je sve dogovoreno, samo se još čeka službena potvrda. S Dujmovićem i Majstorovićem te još otprije znanim startnim stoperima Galešićem i Radeljićem je najuži dio obrane 'riješen'. Na lijevoj strani također nema problema, tamo ordiniraju Goda i Čabraja, ali je zato na desnoj strani jako 'tanko'. Izuzev kapetana Smolčića, koji je po vokaciji stoper, ali je isto tako prvi izbor za poziciju desnog beka, u ovom trenutku Riječanima nedostaje pravi backup na toj poziciji te netko kome je baš ta pozicija prirodna. Oni koji su prošle sezone mogli uskočiti na tu poziciju, Grgić i Veiga, više nisu članovi Rijeke, a jedini igrač koji bi sada u izostanku kapetana mogao krpati tu poziciju je Bogojević koji se, izuzev one jedne sjajne predstave protiv Lokomotive, prošle sezone i nije pretjerano iskazao.

U veznoj liniji je najmanje upitnika, a Sopić je u Sloveniju poveo čak osam središnjih veznjaka koji će se boriti za tri mjesta. Naravno da prednjače Fruk, Janković, Selahi i Hodža, a jedina mogućnost da sva četvorica istovremeno igraju je da Janković umjesto osmice ubuduće bude igrao na poziciji lijevog krila. A ako na Rujevicu ne dođe neko pojačanje, takva opcija je zasad i najrealnija.

Što se tiče centralnih i krilnih napadača, Sopiću bi svakako dobro došlo još koje rješenje na mjestu devetke, ali i na poziciji lijevog krila. Naime, za devetku se sada bore Ivanović i Obregon, dok od krilnih napadača Rijeka zasad ima tek dva prirodna krila – Pašalić (desno) i Djouahra (lijevo).

Što se tiče mladih igrača, spomenimo kako na pripreme idu Aleksa Todorović, Lovro Kitin, Roko Valinčić, Bruno Burčul, Andro Babić, Šimun Butić i Noel Jakac, a prije samog puta u Austriju Željko Sopić se obratio predstavnicima medija:

„Ove godine nam predstoji dosta rano utakmica u kvalifikacijama Europske lige i bilo bi dobro da se što prije ekipiramo. Imamo nekih objektivnih problema kao što su ozljede, u prvom dijelu smo bez desetak igrača iako se iskreno nadam da će se jedan dio vratiti već ovog tjedna“, rekao je trener Rijeke za čiju momčad sezona počinje 25. srpnja kad će odmjeriti snage s boljim iz ogleda Paksi – Corvinul u pretkolu Europske lige.

„U Schladmingu je naglasak na podizanju fizičke moći i uigravanju linija. Moramo se što bolje pripremiti za idućeg suparnika u Europskoj ligi, pratit ćemo ogled potencijalnih suparnika jer obje ekipe igraju u različitim formacijama i momčadi su potpuno različite po pitanju fizikalija“, zaključio je Sopić, čije cijelo obraćanje možete pogledati OVDJE.

Popis igrača za Austriju:

Vratari: Martin Zlomislić, Aleksa Todorović, Josip Posavec.

Braniči: Stjepan Radeljić, Niko Galešić, Duje Dujmović, Lovro Kitin, Roko Valinčić, Bruno Burčul, Ante Majstorović, Bruno Bogojević, Marijan Čabraja, Bruno Goda, Ivan Smolčić.

Veznjaci: Toni Fruk, Dejan Petrovič, Niko Janković, Veldin Hodža, Lindon Selahi, Emmanuel Banda, Silvio Ilinković, Andro Babić, Marco Pašalić, Nais Djouahra, Šimun Butić.

Napadači: Franjo Ivanović, Jorge Obregon, Noel Jakac.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(I.A.S.)


Tagovi

HNK RijekaRijekapripremepripremne utakmiceSchladmingMomo YansaneAnte MajstorovićŽeljko Sopić

Ostale Vijesti