Davor Javorović/Pixsell
Davor Javorović/Pixsell

Ricuenio Kewal stiže u Osijek, posljednjih devet godina proveo je u AZ Alkmaaru

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.06.24. | 16:39

Krilnom napadaču porijeklom iz Surinama istekao je ugovor, a prošlu sezonu odradio je u redovima B momčadi za koji je skupio šest pogodaka i sedam asistencija u drugom razredu nizozemskog nogometa.

U gradu na Dravi se ovih dana radi punom parom. Iako je odavno dogovoren ulazni transfer Marka Solde, iako na posudbu s pravom otkupa dolazi Pedro Lima, iako su u završnoj fazi pregovori s Lukom Jelenićem te Nikolom Čavlinom, sada je, izgleda, dogovoren dolazak još jednog igrača u Osijek.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, prema informacijama Sportskih novosti, Jose Boto dogovorio je dolazak 22-godišnjeg krilnog napadača Ricuenija Kewala. Riječ je o Nizozemcu koji podrijetlo vuče iz Surinama i koji je član AZ-a postao sa samo 13 godina. Prošao je kroz sve mlađe selekcije kluba, ali za prvu momčad ipak nije debitirao. Posljednje tri sezone igrao je za drugu momčad AZ-a koja se natječe u Keuken Kampioen Divisie (Druga nizozemska nogometna liga), s tim da je prošlu sezonu okončao sa šest pogodaka i sedam asistencija u 34 nastupa.

Kawal podjednako dobro koristi obje noge, s tim da mu je ipak prirodna pozicija ona desnog krila. Koja je u Osijeku dugo bila rezervirana za Domagoja Bukvića.

No, nije da se u Osijeku samo 'krcaju' igrači. Naime, nakon što su klub napustili Gržan, Brlek, Barišić, Almaši i Drambajev, na službenoj stranici klub se zahvalio i Enisu Cokaju čiji ugovor Osječani ipak neće otkupiti pa se tako Albanac vraća u Panathinaikos. 

Podsjetimo, Osječani su jučer doznali da će svoju euro-avanturu započeti utakmicom protiv boljeg iz ogleda Šiauliai - Levadia Tallinn, a ako sve bude išlo prema planu, za taj će ogled konkurirati i 22-godišnji Kewal. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

AZ AlkmaarOsijekLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.Hrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti