NK Osijek
NK Osijek

Boto nakon ždrijeba: „Posao stručnog stožera je izbjeći bilo kakvo iznenađenje”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.06.24. | 18:28

Sportski direktor Osijeka Jose Boto komentirao je ždrijeb 2. pretkola Konferencijske lige

Nogometaši Osijeka će u 2. pretkolu Konferencijske lige čekati boljega iz dvostrukog ogleda litvanskog Šiauliaija i estonske Levadije Tallinn. U prvoj utakmici 25. srpnja Osijek je domaćin, a uzvrat je 1. kolovoza.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uoči komentara današnjeg ždrijeba, sportski direktor Jose Boto je za web-stranicu Osijeka samo kratko izjavio:

"Moramo respektirati bilo kojeg protivnika i naravno pričekati tko će od ove dvije momčadi izaći kao pobjednik da bismo se mogli konkretnije pripremati za ono što nas očekuje. Posao i zadaća stručnog stožera je učiniti sve što je potrebno da bismo izbjegli bilo kakva iznenađenja na terenu", kazao je Boto.

I u jednoj i u drugoj zemlji sa sjevera Europe u tijeku su nacionalna prvenstva. Levadia drži prvo mjesto u Estoniji nakon 17 odigranih kola s učinkom od 13 pobjeda, 3 remija i samo jednim porazom uz gol-razliku 39-7. Trener im je 47-godišnji Španjolac Curro Torres koji preferira sustav 4-3-3 ili 4-2-3-1, a zanimljivo je da je vrlo kratko vrijeme, u jesen 2018. godine, bio kormilar Istre 1961. Tijekom igračke karijere bio je član sjajne generacije Valencije, a nastupao je i za reprezentaciju Španjolske. Prošle su sezone na startu Konferencijske lige ispali od slovačke Žiline, uz dva poraza istim rezultatom 2-1.

Šiauliai je tek na osmom mjestu u Ligi 10 Litve. Proteklu su godinu su mogući suparnici Osječana okončali na trećem mjestu i prvi puta izborili Europu. Inače, prvoligaši su tek posljednje tri godine i gotovo kompletan kadar im je domaći kao i trener Mindaugas Cepas (45).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

NK OsijekOsijekKonferencijska ligaJose Botohrvatski nogometHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti