PIXSELL
PIXSELL

Reportaža s treninga: "U ovu Belgiju nitko više ne vjeruje"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 28.11.22. | 10:32

Hrvatski reprezentativci su odradili trening nakon Kanade u laganom ritmu a kojem su svjedočili novinari iz Belgije koji su hrvatskim kolegama podjelili dojmove o svojoj reprezentaciji

Lagano trčkaranje onih koji su iznijeli glavni teret utakmice s Kanadom, nešto žešći ritam za one koje su bili na klupi. I nasmiješena lica svuda oko nas. To je bila slika reprezentacije Hrvatske jutro nakon velike pobjede nad Kanadom.



Izbornik je isto bio opušten. Nije otvarao fronte, bocnuo je tek kolegu iz Kanade da je talentiran ali da još mora “puno žganaca pojesti”.

“Dva puta mi se u karijeri dogodilo da mi suparnički treneri ne čestitaju nakon utakmice. Bilo je to nakon Argentine u Rusiji (op.a. Jorge Sampaoli) i jučer nakon Kanade”, otkrio je Zlatko Dalić.

Plan za Belgiju je odmoriti se, napuniti akumulatore pa krenuti s pripremom… Svi igrači su na okupu osim Domagoja Vide koji ima problem s ozljedom i on je trenirao odvojeno od momčadi.

U trening kampu reprezentacije vidjeli smo i novinare iz Belgije. Nisu baš dobrog raspoloženja nakon što im je Maroko održao lekciju. Iz svakog njihovog odgovora izvire zavidna doza pesimizma.

“Još smo nekako i prihvatili taj poraz, ali sve do vaše utakmice s Kanadom kada smo vidjeli da ste u ruskoj formi. Nakon toga smo svjesni da nam u četvrtak treba čudo da ostanemo u turniru”, rekao nam je Jacques Maxime, novinar “La Derniere Heure-Les Sports”. Priznao je da su uoči početka prvenstva bili optimisti. Doduše, ne da će otići tako daleko kao u Rusiji, ali neka načelna prognoza bilo je četvrtfinale.

“Problem je u tome što se ništa nije promijenilo u odnosu na Rusiju. Nismo otišli korak dalje. Obrana nam je loša i mislim da ćemo se oprostiti od turnira u četvrtak”, rekao je naš sugovornik uz dodatak da se nada da griješi, ali prema svemu što je vidio - Belgija nije dobra.


“Ima puno tenzija u momčadi. Ništa osobno, već neke kolektivne relacije nisu dobre. Obrambeni igrači žele izlaziti s dugim loptama, veznjaci žele kratkim pasevima. Pa vidjeli ste svađu Alderweirelda i De Bruynea tijekom utakmice s Marokom a ispred Martineza. Nakon utakmice su rekli da se to događa, ali svi smo vidjeli da nešto ne valja”, objašnjava nam Jacques Maxime.

Nadalje, novinar iz Belgije nam priča kako među igračima nema zajedničkog stava o dometu Belgije. Prije dva dana je Kevin de Bruyne bio na press konferenciji i govor tijela jasno je sugerirao da ne vjeruje.

Rekao je engleskim medijima da Belgija neće biti prvak. Kasnije su novinari pitali Hazarda da to komentira pa je odgovorio da će biti prvaci svijeta samo ako on (Hazard op.a.) bude dobro igrao. Potom je Martinez rekao da je Belgija bolja nego što je bila 2018., da bi Hazard rekao za L’Équipe da nije. Jednostavno, nismo na istim valnim duljinama”, sasvim iskreno će Maxime.

Inače, Belgija je najdalje od svih reprezentacija na ovom turniru. Njihova baza je Hilton Salwa Beach Resort koji je udaljen 100 kilometara od Dohe.

“Pitali smo ih zašto su tako daleko i da neće osjetiti atmosferu SP-a, ali rekli su da će vidjeti na stadionu sve. Da žele mir”, slegnuo je naš sugovornik ramenima.



Tagovi

belgijska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniKatarKatar 2022Katarska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti