Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Raspored do idućeg Derbija: Hajduku 'pakao' na početku proljeća, Dinamu najteže na prijelazu iz veljače u ožujak

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 19.12.23. | 08:08

Jedna od najuzbudljivijih sezona HNL-a nastavlja se 23. siječnja zaostalom utakmicom 4. kola.

S Derbijem bez golova u Maksimiru zaključen je jesenski dio sezone 2023./24. Titulu neslužbenog jesenskog prvaka ponio je Hajduk koji ima šest bodova i utakmicu više od Rijeke te sedam bodova i dvije utakmice više od Dinama. Kada bismo Rijeci i Dinamu upisali tri boda iz zaostalih utakmica, omjer na vrhu ljestvice bio bi Hajduk 41, Dinamo 40, Rijeka 38. Iz te perspektive možemo reći kako nas na proljeće očekuje jedna iznimno uzbudljiva prvenstva utrka te da s nestrpljenjem iščekujemo 23., odnosno 24. siječanj kada će se odigrati dvije od tri zaostale utakmice...

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Proljetni dio sezone imat će dva dijela. Prvi se igra od 23. i 24. siječnja, kada će se odigrati dvije zaostale utakmice 4. kola, sve do 16. ožujka kada će se odigrati utakmice 27. kola. Tada kreće dvotjedna reprezentativna stanka, a prvenstvo se nastavlja na Veliki petak 29. ožujka, a dan kasnije, na Veliku subotu 30. ožujku na Poljudu bi se trebao odigrati posljednji prvenstveni Derbi između Hajduka i Dinama.

U nastavku ćemo se osvrnuti na prvi dio proljetnog dijela sezone, odnosno na prvih osam kola do reprezentativne pauze uz dvije zaostale utakmice četvrtog kola.

4. kolo (23. i 24. siječnja)

Prvi će na teren Lokomotiva i Dinamo koji igraju zaostalu utakmicu u Kranjčevićevoj. Lokomotiva je jesen završila na sigurnom šestom mjestu, sa 17 bodova više od zone ispadanja, tako da u tom susretu u Kranjčevićevoj Dinamo ima puno veći imperativ pobjede s kojim bi smanjio Hajdukovu prednost na -4. Dan kasnije Rijeka gostuje kod pete Gorice koja bi, pak, s pobjedom mogla skočiti na četvrto mjesto, s pet bodova manje od Rijeke.

20. kolo (26.-28. siječnja)

Prvo kolo za preostalih šest klubova. Svakako najzanimljivija utakmica bit će Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke na Poljudu. Dinamo će se u toj utakmici nadati remiju (ili pobjedi Rijeke) uz, dakako, trijumfu protiv istre na Aldo Drosini. U ovom kolu očekuju nas i dva regionalna derbija: Gorica - Lokomotiva te Varaždin - Slaven Belupo.

21. kolo (2.-4. veljače)

Opet je u fokusu Hajduk kojeg očekuje i treći derbi u nizu. Nakon Dinama u Maksimiru i Rijeke na Poljudu, Bijeli gostuju kod Osijeka u gradskom vrtu! Rijeka na Rujevici dočekuje regionalnog rivala Istru 1961, a Dinamo će u Maksimiru ugostiti Gorici.

22. kolo (9.-11. veljače)

Dinamo ponovno gostuje kod Lokomotive, a Rijeka kod Gorice, ali ovaj put u redovnom kolu. Od pretendenata za naslov Hajduk očekuje najizgled najlakši posao budući da na Poljudu dočekuje Slaven Belupo.

23. kolo (16.-18. veljače)

Hajduk gostuje u Zagrebu kod Rudeša, Dinamo dočekuje Varaždin, a Rijeka Lokomotivu, dok se 'derbi kola' igra između Osijeka i Gorice na Opus Areni.

24. kolo (23.-25. veljače)

Derbi na Maksimiru između Dinama i Rijeke. Utakmica koja bi mogla jedan od ta dva kluba izbaciti iz utrke za naslovom. Hajduk pak očekuje neugodno gostovanje u Varaždinu, a u tom kolu Rudeš bi mogao loviti posljednji vlak za ostankom, prostiv Istre 1961 na Aldo Drosini.

Četvrtfinale Kupa (28. veljače)

Hajduk je domaćin Varaždinu, Dinamo Gorici, a Rijeka i Osijek gostuju u Kranjčevićevoj, Rijeka kod Rudeša, a Osijek kod Lokomotive.

25. kolo (1.-3. ožujka)

Dinamo igra novi derbi, kod Osijeka u opus Areni. Hajduk dočekuje Istru 1961 na Poljudu, a Rijeka Varaždin na Rujevici.

26. kolo (8.-10. ožujka)

Rijeka će ugostiti Osijek u derbiju kola, Hajduk ide na teško gostovanje u Veliku Goricu, a najlakši posao u ovom kolu trebao bi imati Dinamo kojem u Maksimir dolazi Slaven Belupo. U Kranjčevićevoj se igra i 'podstanarski derbi' između Lokomotive i Rudeša.

27. kolo (15.-17. ožujka)

Posljednje kolo trećeg kruga natjecanja - Hajduk na domaćem terenu dočekuje Lokomotivu, Rijeku očekuje gostovanje u Koprivnici, a Dinamo 'gostovanje' u Kranjčevićevoj protiv Rudeša.

Još uvijek nije određen termin zaostale utakmice 5. kola između Dinama i Varaždina u Maksimiru, dok je polufinale Kupa na rasporedu odmah nakon posljednjeg Derbija, 3. travnja 2024.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dinamo ZagrebHajdukHNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti