Peter Cziborra/REUTERS
Peter Cziborra/REUTERS

Rakitić obavijestio Al-Shabab da se vraća u Europu, Hajduk ga čeka

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 18.07.24. | 08:00

Očekuje se na liječničkim pregledima u Splitu, nakon čega će uslijediti potpis ugovora na Poljudu

I Fabrizio Romano, poznati insajder za transfere, uključio se u priču oko Ivana Rakitića koji se prema njegovoj objavi vraća u Europu. Još jučer su hrvatski mediji izvijestili da je sve gotovo nakon što se okončala procedura sa Saudijskim sportskim ministarstvom oko raskidanja ugovora s Al-Shababom u kojemu je proveo pola sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sada je sve praktički završeno i više nema prepreka za potpis ugovora s Hajdukom koji će pokrivati sponzori, ali neće biti toliko izdašan kao u Saudijskoj Arabiji gdje je za tri sezone trebao zaraditi 16,5 milijuna eura.

Odrekao se velikog novca, nakon što ga je kum, Splićanin Marko Bralić Keto nagovorio na dolazak u Hajduk, premda je Rakitićeva obitelj sklona Dinamu, no on je često znao tijekom karijere u Barceloni pozirati s obilježjima splitskih Bijelih, pa čak i u društvu Lionela Messija koji je oko vrata stavio šal Majstora s mora.

Još se ne znaju točni detalji ugovora s Rakitićem, pretpostavlja se da bi 36-godišnji nekadašnji hrvatski reprezentativac, mogao potpisati na jednu plus jednu sezonu, a bio bi veliki adut u borbi Bijelih za plasman u skupinu Konferencijske lige te napad na duplu domaću krunu.

Sportski direktor Nikola Kalinić je na pragu završavanja drugog velikog posla nakon što je za trenera doveo Gennara Gattusa koji će oko njega moći graditi momčad.

Očekuje se još rješavanje centralnog napadača, a to bi još uvijek mogao biti Edin Džeko iz Fenera, premda je sportski direktor Turaka Mario Branco kazao da računaju na svog kapetana, no trener Jose Mourinho traži nekog mlađeg. Najnovija opcija je Luka Jović iz Milana, a nakon što su već angažirali Cenka Tosuna, BiH reprezentativac mogao bi postati treći izbor i uz Raketu doći također u Hajduk što mu je dugogodišnja želja, premda i on gubi mogućnosti veće zarade.

Vidjet ćemo ima li vremena za zaključenjem posla s Rakitićem do kraja ovog tjedna kako se nagađa, jer Bijeli su ovog četvrtka zauzeti dvjema utakmicama na Poljudu, prvo u 10 sati s Croatijom Zmijavci na pomoćnom terenu, a onda u 18 sa Širokim Brijegom na glavnom igralištu. Obje će biti zatvorene za publiku, ali na generalnoj probi prvotimaca smiju biti mediji, tako da ćemo se na licu mjesta uvjeriti u kadar s kojim Gattuso namjerava suprotstaviti se HB Torshavnu 25. srpnja na Poljudu u 21 sat u prvoj utakmici 2. pretkola Konferencijske lige. Sedam dana nakon toga je uzvrat na Ovčjim Otocima, a prvenstvo Bijeli otvaraju u Splitu sa Slaven Belupom 4. kolovoza u 21 sat.

Za petak je Hajduk najavio večernji događaj, modnu reviju u suradnji s Adidasom, a u srijedu je na vidjelo izašao treći dres Splićana s uzorcima mrlja poznatog psa dalmatinca.



Tagovi

Ivan RakitićHajdukGennaro GattusoNikola KalinićEdin DžekoJose MourinhoLuka JovićKonferencijska ligaHrvatska nogometna ligaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti