REUTERS/Carmen Jaspersen
REUTERS/Carmen Jaspersen

PSG spreman srušiti najviši transfer u povijesti! Barcin dragulj skinut će Neymara s trona

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.06.24. | 17:00

Barça je već doznala da bi pariški klub bio spreman platiti rekordni transfer za 'post-Mbappé' eru

Relacija Pariz - Barcelona opet će biti unosna. Naime, prema pisanju Mundo Deportiva, Parižani su spremni preskočiti i onih nevjerojatnih 222 milijuna eura, koloiko su platili Neymara. Ovoga puta iznos će podići na 250 milijuna, doznaje Mundo Deportivo, također za Barceloninog dragulja koji oduševljava na aktualnom Euru.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, isti portal piše da za Barçu pregovori nisu mogući: Lamine nije na prodaju ni pod kojim uvjetima. Prošlog ožujka predsjednik Barçe Joan Laporta otkrio je u intervjuu za Barça One da su već “odbili ponudu za Laminea od 200 milijuna eura”. I tada je udvarač bio PSG, a sada je taj iznos dodatno povisio kako bi dobio talenta koji bi im bio nova centralna figura momčadi nakon odlaska Kyliana Mbappéa, koji je potpisao za Real Madrid. Ukratko, PSG se sprema oboriti svoj rekord, ali Barça je jasna: Lamine se ne dira.

Parižani su tako, iako hrabri, naišli na zid. Neymara su 2017. uspjeli dovesti u transferu koji je tada šokirao cijelo nogometno tržište, a dobar dio njega čak i zgrozio jer su mnogi baš tu točku uzeli kao referentnu kada se komentiraju 'nemoralne' brojke koje se vrte oko plaćanja igrača, a sada bi sve moglo dosegnuti još jednu višu, gotovo, vanzemaljsku razinu. No, galvnu riječ u ovim razgovorima vodi Barca. Svjesni su Katalonci ponuđenog iznosa, ali i svega što Lamine Yamal može donijeti klubu s kojim ima potpisan ugovor do 2026. godine, a otkupna klauzula mu je - milijardu eura!

Yamal je u Barcelonu stigao u dobi od sedam godina, a u travnju ove godine je postao najmlađi igrač koji je zaigrao u povijesti Primere sa 15 godina, devet mjeseci i 16 dana. U jesen 2023. Yamal je postao i najmlađi igrač u povijesti koji je zaigrao za reprezentaciju Španjolske te je bio i strijelac u 7-1 pobjedi protiv Gruzije s kojom će se La Roja susresti i na ovom prvenstvu već sutra. Parižani će ga gledati zaljubljeno, a Barcelona razbijati glavu oko toga što učiniti. Pomoći si u financijskim problemima ili sačuvati jednog od najvećih talenata kojega je klub ikad ponudio svjetskoj nogometnoj pozornici. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

PSGLamine YamalNeymarBarcelona

Ostale Vijesti