Vjeran Žganec-Rogulja
Vjeran Žganec-Rogulja

Propao dogovor s Japancima, Takuro Kaneko odlazi iz Dinama! Pjaca blizu, Modri idu po Šotičeka

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.06.24. | 13:30

Maksimirski klub nije sa Sapporom uspio dogovoriti nižu otkupnu klauzulu i Japanac više neće igrati u modrom dresu

Takuro Kaneko u novoj sezoni neće igrati za Dinamo! Iako je izgledalo da će Japanac i dalje biti dio modre svlačionice, jer, maksimirski je klub s njegovim Sapporom pregovarao oko novih uvjeta otkupa ili produženja posudbe, do dogovora nije došlo. Kaneko je imao veliku želju ostati u Dinamu, možda i ostvariti san, igranje u Ligi prvaka, međutim, od toga neće biti ništa.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kako doznaje Germanijak, Dinamo je još prije mjesec dana u Japan poslao novu ponudu, htjeli su Modri otkupiti Kaneka za 600 tisuća eura, umjesto dosadašnjih 1,1 milijun eura. Odgovor se dugo čekao, u japanskim medijima moglo se pročitati da će klub poštivati volju igrača, ali da ipak neće izlaziti iz nekih gabarita. Očito, Dinamova ponuda Japancima nije dovoljna, ne uklapa se u te gabarite i poslali su u Maksimir odgovor kako ne pristaju na Dinamove uvjete. S obzirom da Dinamo nije ponudio više, niti želi platiti višu svotu, Kaneku istječe posudba i on više neće igrati za Dinamo. Doći će još u Zagreb po stvari, pozdraviti se sa suigračima i potražiti sreću negdje drugdje.

Kaneko je ukupno, u svim natjecanjima, odigrao 41 utakmicu, zabio je pet golova i šest puta asistirao, a posebno se pamti njegov pogodak Betisu u Maksimiru, koji je Modre odveo u osminu finala Konferencijske lige. Kao i onaj gol Lokomotivi u Zagrebu, koji je donio Modrima pobjedu u sudačkoj nadoknadi. Imao je bolje i lošije faze, prošao put od otpisanog do standardnog prvotimca pa onda opet do klupe, ali Dinamo ga je htio otkupiti i imati u rosteru za iduću sezonu. No, njihova ponuda nije bila adekvatna željama japanskog kluba.

Odlazak Kaneka ostavlja dodatnu 'rupu' na krilima, a baš su te pozicije označene kao meta u prijelaznom roku, Dinamo bi mogao dovesti minimalno dva krilna igrača. Jedan je Marko Pjaca, njega od povratka u Dinamo dijele tek formalnosti (ali, dok nije sve potpisano, nećemo reći da je gotovo), a drugi bi mogao biti Marin Šotiček. Pisali smo da je Basel poslao na Kajzericu ponudu za Šotičeka, ali ne miruje ni Dinamo. Modri bi idućih dana mogli konkretnije krenuti po njega, dovesti talentiranog Šotičeka u Maksimir. Hoće li odmah i zaigrati za Dinamo ili će nekamo na posudbu, o tom potom.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoTakuro KanekoSergej JakirovićMarko MarićLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti