Germanijak.hr
Germanijak.hr

Presica bez pitanja: “Ovo su scene za cijeli život, ali tek nas sad čeka pravi posao! Želimo još bolji Dinamo“

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 27.05.24. | 10:30

Dan nakon velike proslave trofeja u Maksimiru se medijima obratili Zajec, Marić i Jakirović. Samo kako bi potvrdili da je trenerova pozicija neupitna

Dinamo je u 10 sati, jutro poslije velikog slavlja na gradskim ulicama, sazvao press konfrenciju. Umorna lica Velimira Zajeca, Marka Marića i Sergeja Jakirovića, podočnjake je teško sakriti, ali i sreći i zadovoljstvo ovakvim završetkom sezone i tom euforijom za pamćenje. No, malo smo ostali zatečeni, što press konferencija, zapravo, nije bila press-konferencija, već samo izlaganje Dinamova trojca, u čijim je rukama kreiranje sportske politike. Velimir Zajec, predsjednik kluba i Marko Marić, sportski direktor, javno su dali podršku treneru, on je, pak, izrazio svoje zadovoljstvo suradnjom s nadređenima. I, to je bilo to, pitanja nisu bila predviđena!?

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Malo je prerano za sve ovo, ali to je dokaz da radimo jako puno, nije problem ustati ni nakon ovakve noći. Htio bih se zahvaliti igračima, navijačima, treneru i stožeru, svim ljudima koji su oko kluba i ovoj novoj grupaciji, koja je dala sve od sebe, iako nisu bili još u nogometu. Svima čestitke", kazao je Velimir Zajec, a onda se dotaknuo teme trenera.

"Ja ne trebam o tome ni pričati, jer nije to bila ni tema. Znate da sam uvijek bio uz trenera, da su uvijek treneri imali moju podršku. Imam puno iskustva, znam da se rezultat može napraviti samo uz kontinuitet. Ne volim mijenjati trenere, osim što sam mijenjao žene. Ovo je moja podrška treneru, teška je sezona pred nama, već se počinjemo pripremati. Moramo se financijski izgraditi, nadam se da će nam pomoći i Real, da ćemo se plasirati i financijski zaraditi novac, koji onda možemo investirati"

Još jednom je naglasio:

"On ima podršku, puno pričamo o nogometu, jer ovdje se priča o nogometu, to je nogometni klub. Neka samo nastavi dalje ovako."

Sam Sergej Jakirović prvo je govorio o tom velikom slavlju.

"To su scene, koje se pamte cijeli život, sve je bilo odlično organizirano. Ispunio mi se san, jer sam s najboljim klubom, osvojili smo sve što smo mogli osvojiti. Kad gledaš neke dočeke, zamišljaš neke situacije, onda to tako izgleda, sad se i nama ispunilo. Ne znam što sam pričao, samo što sam pjevao! Hvala svima, koji su u ovoj situaciji bili uz nas. Čeka nas velik posao", rekao je Dinamov trener i osvrnuo se na tu stalnu priču o nepovjerenju ljudi iz kluba.

"Nikad nisam osjetio nepovjerenje, uvijek su bili prevladavali mir i vjera u ovu momčad, naravno da ima uspona i padova. Ali, znao sam da je maraton, da će biti sve veći prtiisak na konkurente i da ćemo mi biti pravi. Maksimalno pričamo, čak i da imamo različita mišljenja, trebamo gledati naprijed, imamo dosta prostora da napravimo dobre poteze za iduću sezonu. Već znamo što nam treba, neki će otići, još jednom ćemo sjesti i razmisliti koga dovesti. Znam što se očekuje od mene, rezultat je jedino mjerilo. Ima i dojma i igre, ali kad vidite što ste sve osvojili, tko vas pita kako ste igrali u Varaždinu ili Puli. Naravno, ima puno prostora za napredak, nadam se da će biti još bolje."

Na koncu i Marko Marić, sportski direktor.

"Zahvaljujem svima, koji su organizirali doček. I hvala navijačima, to se ne zaboravlja, kad vidite djecu da trče za autobusom, tu strast. To nam samo daje dodatan motiv da napravimo veliki posao."

Onda je Marić pričao o sportskom dijelu Dinama, svojem sektoru.

"Puno jače momčadi od Dinama, kad prodaju igrače, imaju problema. Ova sezona nas podsjeća na 2016./17. kad su otišli Pjaca i Rog, bila je to sezona s puno uspona i padova, tada nismo bili prvaci. Nijedna momčad na svijetu ne može odmah nadomjestiti Livakovića, Šutala i Ivanušeca. Treba dati vremena igračima, koji su uzeli njihove pozicije. Biti trener u tom trenutku nije lako, nemoguće je da sezona bude idealna, bez padova. Puno utakmica, a nema prava na grešku, Dinamo je velik klub koji ne trpi poraze. Naravno, bilo je teških trenutaka, trener je imao podršku. Na kraju, došli smo do ovoga, ali to je samo početak za ono što nas čeka. Ono što želimo napraviti je stabilna momčad, da možemo promovirati igrače iz Škole, jer Dinamo živi od njih. To je dio na koji sam najviše ponosan, da mi je netko rekao, ne bih vjerovao da ćemo imati prostora i zapromociju maldih igrača, a mi smo i to uspjeli u završnici sezone. Dinamo mora razvijati mlade igrače."

I, to je to. Pitanja o Petkoviću, Baturini, Pjaci i ostalima, pričekat će neke druge prilike. Ova neobična presica, očito, nije bila tako zamišljena.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

GNK DinamoVelimir ZajecMarko MarićSergej JakirovićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti