Marko Lukunic/Pixsell
Marko Lukunic/Pixsell

Germanijak doznaje: Dinamo pronašao klub partner kamo će slati svoje igrače

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.05.24. | 08:26

Ono što nije uspjelo sa Interom iz Zaprešića i NK Sesvete, Dinamo će napraviti sa slovenskim prvoligašem koji je minule sezone završio na četvrtom mjestu, iza Olimpije, Maribora i prvaka Celja

“Pronalazak kluba partnera je prioritet”, poručio je Marko Marić u trenucima slavlja u Maksimiru. Sportski direktor i nije imao previše vremena za zalijevanje pjenušcem. Mara je već duboko unutra i slaže kockice mozaika Dinama za sljedeću sezonu a upravo je pronalazak sredine koja bi trebala omogućiti razvoj igrača koji izlaze iz škole a još nisu spremni za prvu momčad Modrih stavio pred sebe kao osnovni cilj. Ili barem jedan od njih.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Pa i Martin Baturina je igrao u drugoj momčadi i stjecao iskustvo”, dodao je Marić.

No, kako doznaje Germanijak, čini se kako su u Maksimiru pronašli klub s kojim pokreću partnerski odnos. To bi trebao biti slovenski prvoligaš Bravo iz Ljubljane. Prema našim informacijama, klubovi su dogovorili oblik suradnje koju bi ovih dana trebali prezentirati javnosti, možda već danas na press konferenciji u Maksimiru.

“Najveći gubitak za Dinamo bilo je rasformiranje B momčadi. Ne možemo igrati drugu ligu, tražimo klub-partner, gdje ćemo moći imati svog trenera, svoj stožer, da možemo nastaviti razvoj naših igrača. To je ključ”, pričao je Marić nedavno.

E sada, u kojoj će mjeri biti taj modalitet suradnje s Bravom, hoće li Dinamo dobiti svoj stručni stožer i trenere ili će prvo krenuti s igračima koji izlaze iz akademije, ostaje za vidjeti, ali nakon što je propala priča s Interom iz Zaprešića, odnosno pregovori s NK Sesvete koji su trajali gotovo godinu dana da bi na koncu u Dinamu procjenili kako je bolje za juniore da prijelaz prema Dinamu imaju kroz 1. ligu u Sloveniji nego kroz 2. HNL, čini se da je Bravo najbliža opcija ideji iz maksimirskih hodnika.

Prvi korak bio bi odlazak generacija 2005. i 2006. u Bravo. Ondje bi dobili jači podražaj, iskustvo i priliku da se dokažu na seniorskoj sceni te tako izbore povratak u Dinamo.

Bravo je završio ovu sezonu na četvrtom mjestu, iza Olimpije, Maribora i prvaka Celja. To im je ujedno najbolji plasman u povijesti. Od ulaska u prvu ligu, prije pet godina, dva puta su bili peti, jednom šesti a prošle godine završili su na 8. mjestu.

Poveznice Dinama i Brava za sada su Jakov Gurlica koji je prošlo ljeto stigao na posudbu, kao i Maro Katinić koji je bio na posudbi u Bravu iz kojeg ga je Dinamo prodao u UAE u rujnu prošle godine. Boje Brava branio je i Ivan Šaranić, također na posudbi.



Tagovi

NK BravoGNK DinamoMarko MarićHNL

Ostale Vijesti