Predsjednik Torcide suspendiran na tri mjeseca, Futsal Dinamo dobio visoku novčanu kaznu

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 23.03.23. | 21:18

Poznat je pravorijek nakon 'vruće' utakmice između Futsal Dinama i Torcide.

Puno se u medijima spominjala nedavna utakmica 1.HMNL između Futsal Dinama i Torcide. Ne toliko zbog sjajnog i borbenog futsala kojeg su prikazale obje momčadi, koliko zbog atraktivnih imena oba kluba, ali i incidenta koji se dogodio u sam smiraj dvoboja, pri rezultatu 3:0 za Dinamo.

Predsjednik Torcide Marijo Grubić 'Kula' iznerviran pjevanjem Bad Blue Boysa krenuo je u kontra-provokaciju, dizao je ruke u zrak, neprimijereno gestikulirao, pozivao Boyse na obračun, a nakon što je isključen odlučio je Dinamovim navijačima pokazati rezervni dres Torcide.

Iako je atmosfera u tim trenucima bila 'vrela', Dinamov voditelj osiguranja, kao i igrači i treneri obje momčadi, uspjeli su primiriti situaciju na parketu i tribinama te je potencijalni incident, srećom, spriječen.

Disciplinski sudac 1.HMNL Branko Bolanča danas je donio i pravorijek. Predsjednik Torcide Grubić suspendiran je na čak tri mjeseca, a Torcida zbog njegovog ponašanja mora platiti 500 eura. Kaznu je dobio i Futsal Dinamo zbog 'propusta u organizaciji' u iznosu od 1827 eura.

Izvješće disciplinskog suca 1:HMNL za spomenuti susret prenosimo u cijelosti:

Disciplinski sudac SuperSport Prve HMNL Branko Bolanča osnovom članka 111. Disciplinskog pravilnika Hrvatskog nogometnog saveza donosi slijedeću

ODLUKU

Marijo Grubić ( predstavnik kluba ) MNK „Torcida“ Split, kriv je, zbog toga što se na utakmici SuperSport Prve HMNL, odigrane dana 12. 03. 2023. godine u Zagrebu, između MNK „Futsal Dinamo“ i MNK „Torcida“, u 39. minuti utakmice nesportski ponašao pokretima i gestama prema navijačima suparničke momčadi primajući se za svoje međunožje i pokazujući više puta srednji prst zbog čega je bio isključen i udaljen s terena za igru, čime je počinio prekršaj nesportskog ponašanja prema gledateljima iz članka 52. Disciplinskog pravilnika HNS-a, kažnjivo po istom članku Disciplinskog pravilnika HNS-a, te mu se izriče disciplinska kazna zabrane obavljanja funkcija tri mjeseca uz obligatornu primjenu odredbi stavka 3. članka 25. Disciplinskog pravilnika HNS-a, a kazna obuhvaća i zabranu ulaska u svlačionicu ili pristupa klupi za rezervne igrače i zabranu ulaska u svečanu (glavnu) ložu dvorane.

Kazna teče od 13. ožujka 2023. godine.

Obrazloženje:

Temeljem unesenog zapažanja Delegata u Izvještaj o utakmici i pisanog očitovanja oba Kluba te dostupnog snimka s utakmice Super Sport Prve HMNL igrane između MNK „Futsal Dinamo“ i MNK „Torcida“ dana 12. 03. 2023. godine u Zagrebu je vidljivo kako se u 39. minuti utakmice licencirani službeni predstavnik kluba MNK “Torcida“ Marijo Grubić na nesportski način ponašao pokretima i gestama prema navijačima suparničke momčadi zbog čega je bio isključen i udaljen s terena za igru, zbog čega mu je sukladno Disciplinskom pravilniku HNS-a izrečena gore navedena vremenska disciplinska kazna zabrane obavljanja funkcija.

Pouka o pravnom lijeku:

Protiv ove Odluke može se podnijeti žalba tijelu drugog stupnja pisanim putem od strane ovlaštene osobe

preko disciplinskog tijela prvog stupnja u roku od osam dana od primitka Odluke uz plaćanje propisane

takse, a sve sukladno odredbama članka 149. Disciplinskog pravilnika HNS-a.


Tagovi

1.HMNLPrva HMNLFutsalfutsalFutsal DinamoMNK Futsal DinamoDinamo ZagrebMNK TorcidaTorcida

Ostale Vijesti