Marko Lukunić/PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL

Pred vratima Gattusove rotacije, kapetan Bijelih branit će ovaj tjedan

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.09.24. | 08:01

Trener Hajduka već je pojasnio kako želi svako malo provjeriti nekadašnjeg reprezentativca

Sjećate se kako je trener Hajduka Gennaro Gattuso rekao kako će svaku treću-četvrtu utakmicu napraviti promjenu na vratima?

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

E sad je došao taj trenutak, sigurnog Ivana Lučića koji u Maksimiru nije imao puno posla, u Kupu će ovog utorrka zamijeniti prvi kapetan kluba Lovre Kalinić.

Trenerova je želja da svako malo iskusni Kalinić stane na vrata i to će se dogoditi u utorak u Grubišnom Polju protiv Bilogore '91.

Ovo će Kaliniću biti treća utakmica sezone nakon što je branio u domaćim pobjedama 2-1 protiv Slaven Belupa i Varaždina, a kako se da čuti, mogao bi na vrata i u subotu protiv Gorice.

Kalinića treba držati budnim nako što je prošle sezone prošao teško razdoblje i vratio se nakon ozljede te stao na vrata i protiv Dinama da bi onda osjetio bol u laktu.

Sada su svi spremni i nema razloga da se Gattusovo obećanje ne ispuni, pogotovo kada je dobre volje nakon pobjede u Maksimiru koja je barem na kratko u drugi plan bacila poljudska zbivanja otkazom sportskom direktoru Nikoli Kaliniću.

S obzirom da je Lučić broj jedan, tako je odlučio Gattuso sa svojim stožerom, on je puno bolji psiholog, pa će tako i Kalinića koji se teško mirio sa statusom pričuve, 'oživjeti' svako malo i držati ga spremnim kako bi u slučaju potrebe uskočio i naduže razdoblje.

Uglavnom, Kalinić će na vrata u Kupu što je u nekim klubovima slučaj, pa tako drugi vratar brani u drugom po snazi natjecanju, čak i u finalima.

Odradit će Kalinić ovaj utorak i subotu na vratima Hajduka, a onda će ponovno doći red na Lučića u Jadranskom derbiju krajem mjeseca koji splitski Bijeli žele dočekati na vrhu.

Bit će još rotacija u Kupu, sigurno ih sprema Gattuso kako bi svima dao priliku i provjerio ih u natjecateljskim utakmicama, ali ova je nekako nazvučnija, pa je svakako treba zabilježiti.



Tagovi

HajdukLovre KalinićIvan LučićGennaro GattusoBilogora '91HNK GoricaHrvatski nogometni kupHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti