Navijači Danske (@Reuters)
Navijači Danske (@Reuters)

Poznat treći sudionik Svjetskog prvenstva, BiH ostala u utrci za Katar (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.10.21. | 22:24

Burno u tri kvalifikacijske grupe.

Danas je odigrano 14 utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Izvještaj utakmica iz skupina A, B i C možete pročitati ovdje:

U skupini D Ukrajina je upisala svoj šesti remi u sedmoj kvalifikacijskoj utakmici odigravši neriješeno na domaćem terenu protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine. Nakon pobjede Finske nad Kazakhstanom, situacija se u grupi prilično zakomplicirala. Finska ima bod, a BiH dva manje od Ukrajine, s time da Ukrajinci imaju utakmicu više. Čini se da će ključna utakmica biti između Bosne i Hercegovine i Ukrajine u posljednjem kolu u Zenici.

Ukrajina je povela pogotkom Yarmolenka u 15. (VIDEO), a bod BiH i nadu u plasman u Katar donio je Anel Ahmedhodžić u 77. nakon lijepe akcije Zmajeva (VIDEO). Amer Gojak igrao je do 58. minute, a Luka Menalo nije ulazi u igru.

Skupina D:

Kazakhstan - Finska 0:2

Ukrajina - Bosna i Hercegovina 1:1

Nakon domaćina Katara i Njemačke, Danska je postala treća reprezentacija koja se kvalificirala na Svjetsko prvenstvo 2022. Danci su na domaćem terenu pogotkom Joakima Maehlea u 53. (VIDEO) svladali reprezentaciju Austrije i tako upisali osmu pobjedu iz isto toliko nastupa uz nevjerojatnu gol-razliku 27:0. Austrija je ostala bez mogućnosti plasmana u Katar budući da je Škotska kasnim pogotkom Lyndona Dyksa svladala Farske Otoke. Izrael je s 2:1 (Zahavi 28', Dabbur 49'/Nicolaescu 95') nadvisio Moldaviju i ostao u utrci za repasaž.

Skupina F:

Danska - Austria 1:0

Farski Otoci - Škotska 0:1

Izrael - Moldavija 2:1

U ključnoj utakmici za drugo mjesto u skupini I između Albanije i Poljske, dvoboj je prekinut pri rezultatu 1:0 za Poljsku. Nakon što je Karel Swiderski zabio u 77. za važno vodstvo Poljske (VIDEO), domaći navijači počeli su Poljake gađati predmetima.

Utakmica je prekinuta, no brzo je nastavljena, a rezultat se do kraja nije mijenjao. Poljska se sada nalazi u dobroj situaciji da izbori dodatne kvalifikacije.

Mađari su uzeli neočekivani bod Wembleyju protiv Engleske, Sallai je zabio u 24. iz penala kojeg je king-fu udarcem skrivio Luk Shaw (VIDEO), a Jones Stones je izjednačio u 37. nakon ubačaja iz slobodnog udarca (VIDEO). Englezi su tako propustili skočiti na pet bodova prednosti i plasman u Katar morat će osigurati u posljednja dva kola.

Skupina I:

Engleska - Mađarska 1:1

Albanija - Poljska 0:1

San Marino - Andora 0:3



Tagovi

DanskaEngleska nogometna reprezentacijaengleskaDanska nogometna reprezentacijabosna i hercegovinaBiH nogometna reprezentacijaBiHMađarskaAlbanijaAlbanska nogometna reprezentacijaPoljskapoljska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti