HNK Gorica
HNK Gorica

Potres u Turopolju: Želje su Jakir i Sopa, ali jasno je da Gorica to ne može dobiti

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 08.10.24. | 13:30

Rajko Vidović nije se baš najbolje snašao s igračkim autoritetima koje je imao u svlačionici. Bio je preblag a to mu nije bilo honorirano igrama na terenu koje su jedino mjerilo. Gorica je bila bez energije i moralo se pod hitno reagirati.

Rajko Vidović više nije trener Gorice! Odjeknula je bomba iz Turopolja koja to zapravo i nije bila jer se takav rasplet dao naslutiti. Momčad je bez energije, s tri boda više od zadnjeg Belupa koji puno bolje djeluje na travnjaku. Doduše, baš tom Belupu je Gorica uzela sva tri boda ali jasno da je to bila puka sreća, nespretna reakcija vratara Suška i spretna Martina Šlogara.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Predsjednik Gorice lomio se tri dana nakon Lokomotive, ali poučen iskustvom iz prošlosti a u kojima je naučio da je neke stvari bolje lomiti preko koljena - u utorak prijepodne Črnko je sjeo na kavu s Vidovićem na kojoj je zaključeno kako je najbolje da svako krene svojim putevima. Bez tonova, svađe ili nečeg trećeg. Rastanak je bio uz stisak ruke i na gospodski način.

Vidoviću je presudila činjenica da je bio - predobar! Pokušavao je doprijeti do igrača na prijateljski način što jednostavno ne prolazi. Nije imao iskustva vođenja takvog kadra u kojem ima velik broj profesionalaca koji su prošli sito i rešeto. I s kojima nema labavo, jer kad im daš mali prst, najčešće ti uzmu cijelu ruku. Ako mogu. A očito su mogli...

Ovo je na neki način bila dobra škola za Rajka Vidovića koji nedvojbeno posjeduje trenerski gen, ali u Gorici nije imao prostora razviti ga do kraja jer je svaka utakmica bila kvalifikacijska. Nema više Rudeša i H. Dragovoljca koji su od početka sezone zauzeli poziciju autsajdera pa dali prostor svima drugima da bezbrižno plove prvoligaškim nogometom, razvijaju mlade igrače i grade svoju priču lišeni bilo kakvog pritiska.

Šibenik je ušao jako, Belupo je već promijenio trenera i krenuo uzlaznom putanjom, Šikić je nakrcao svlačionicu Lokosa s iskusnim igračima shvativši da će morati žrtvovati ovu sezonu i odustati od produkcije mladih igrača. Osijek sam po sebi ima kvalitetu za gornji dom gdje je Varaždin dok je Istra tu negdje. U takvoj konkurenciji Gorica ne stoji dobro. Svjesni su toga u Turopolju i zato nisu imali vremena čekati i prolongirati neke odluke koje se nameću same po sebi. Uostalom, trenutak za smjenu je idealan. Traje pauza, novi trener - pod uvjetom da ga pronađu kroz dan, dva - imat će dovoljno vremena da upozna momčad i krene skupljati bodove. Raspored nudi Varaždin i Istru. Onda slijedi Osijek pa Dinamo...

Prema našim informacijama u Gorici imaju rješenje u glavi, ali daleko su od realizacije. Naravno da su prve želje Sergej Jakirović i Željko Sopić. Međutim, jasno je da su bivši treneri Dinama i Rijeke a kojima je Gorica bila odskočna daska, nemoguća misija. Možda će ih Črnko pitati za savjet, ali Jakirović i Sopić imaju sasvim ambiciju koja je dijametralno suprotna od povratka u Goricu.

Pričalo se o Ivanu Prelecu o kojem u Velikoj Gorici njeguju jako dobro mišljenje, ali... Prelec nije “razbojnik”. Nije osoba koja će zagrmjeti u svlačionici i postaviti stvari na svoje mjesto. To nije bio Vidović pa je postao bivši, još manje je Prelec. A Gorici treba upravo takav trener. I u tom smjeru razmišljaju. To sigurno neće biti niti Dean Klafurić, a saznajemo kako je stranac zadnja opcija o kojoj Črnko razmišlja u ovom trenutku. Možda Tomica Ivković koji ima to u sebi, ali on je odnedavno zaposlenik HNS-a.

Trening u utorak u 16 sati povest će Mensur Mujdža koji redovito gasi požare i bude neko prijelazno rješenje. Kako bilo, novo ime treba doći vrlo brzo. U protivnom će se kompromitirati idealan trenutak ove smjene. A Vidović? Dobio je dragocjeno iskustvo a koje je možda nedostajalo da ukupna slika bude oslikana ljepšim tonovima. Možda nije bio trenutak, ali isto tako je jasno kako se poziv iz prve lige ne odbija. No, sigurni smo da ćemo ga ponovno vidjeti na prvoligaškim terenima. I to vrlo brzo...



Tagovi

HNK GoricaNenad ČrnkoRajko VidovićŽeljko SopićSergej JakirovićIvan PrelecDean KlafurićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti