Screenshot
Screenshot

Portugal u ludoj utakmici nakon šesteraca izborio finale Svjetskog prvenstva (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.09.21. | 21:20

Utakmicu je sudio hrvatski sudac Nikola Jelić.

U finalu Svjetskog prvenstva u futsalu igrat će aktualni prvak svijeta Argentina i prvak Europe Portugal. Nakon što je Argentina jučer svladala Brazil s 2:1, Portugal je danas nakon boljeg raspucavanja šesterca nadvisio Kazakszan. Utakmicu je sudio hrvatski sudac Nikola Jelić.

Utakmica za treće mjesto između Brazila i Kazahstana te finale između Argentine i Portugala igraju se u nedjelju.

Na otvaranju utakmice obje momčad imale su po jednu prigodu, za Kazahstan je probao Tursagulov, a za Portugal Andre Coelho iz slobodnjaka. U trećoj minuti Kazahstan je zabio, strijelac je bio Orazov, no, VAR snimka pokazala je kako je golu prethodio aut te je Nikola Jelić opravdano poništio pogodak.

Utakmica je u prvom dijelu bila prilično izjednačena. Šanse za Portugal nisu iskoristili Zicky Te i Panny Varela, a za Kazahstan još jednom Orazov i Taynan da Silva koji bi, da je realizira volej na asistenciju Higuite, zabio možda i najefektniji pogodak na turniru.

U prvom dijelu omjer u udarcima bio je 24-19 za Portugal, a u okvir 11-2, što znači da je četverostruki najbolji golman svijeta Leo Higuita imao čak 11 obrana.

Portugal je puno bolje otvorio drugi dio te je u 23. minuti i poveo. Nakon što je Panny Varela promašio prigodu, u 23. je uspio zabiti na asistenciju Zicky Tea! Portugal je nastavio s pritiskom, ali nije uspio slomiti grogirane Kazakhstance.

Euroazijska reprezentacija se brzo konsolidirala i do kraja utakmice je u potpunosti dominirala susretom u kojem se Portugal povukao i čekao kraj dvoboja. Leo Higuita bio je peti igrač u polju, u jednom trenutku je pogodio i stativu, a Kazahstan je izjednačio u zadnjoj minuti kada je Dauren Nurgozhin iz blizine ugurao loptu u gol nakon udarca Douglas Juniora.

A upravo je naturalizirani kazakhstanski Brazilac Douglas doveo svoju momčad u vodstvo. U prvom produžetku zabio je iz slobodnog udarca, lopta je prošla kroz noge portugalskom vrataru Bebeu. I kako to često u sportu biva, potrebno je da voda stigne do grla, kako bi ekipa ponovno ‘proigrala’.

Portugal je nakon zaostatka preuzeo kontrolu nad utakmicom, najopasniji je bio Panny Varela nakon čije je asistencije Bruno Coelho zabio dvije minute prije kraja susreta. Kazakhstan je ponovno probao s Higuitom kao golmanom igračem, ali pogodaka više nije bilo.

O finalistu su odlučivali penali.

Udarac najiskusnijeg Douglasa Juniora obranio je Bebe. Bruno Coelho je bio siguran, kao i Tursagulov za Kazakstan, a onda i Andre Coelho za Portugal. Treću seriju otvorio je Higuita golom, a na drugoj strani promašio je Varela. Akbalikov i Ricardinho pogodili su četvrtu seriju, a onda je u petoj Knaub obranio, a Thiago Brito donio Portugalu prvo finale.


Tagovi

Futsalsvjetsko prvenstvo u futsaluportugalska futsal reprezentacijakazakhstanska futsal reprezentacija

Ostale Vijesti