Screenshot
Screenshot

Argentina svladala Brazil i plasirala se u finale Svjetskog prvenstva u futsalu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 29.09.21. | 20:41

Utakmicu je gledao i Leo Messi.

Reprezentacija Argentine u nedjelju 3. listopada branit će naslov svjetskog prvaka u futsalu nakon što je u polufinalu svladala najvećeg rivala, reprezentaciju Brazila s 2:1. Argentina je pogotke zabila u razmaku od dvije minute prvog dijela, a Ferrao je postavio konačni rezultat pred odlazak na odmor.

U nastavku utakmice Brazil je bacio sve karte u napad, na kraju je imao 59 udaraca na suparnički gol, no nije uspio probiti najboljeg igrača utakmice Nicholasa Sarmienta.

A sam argentinski golman se prije utakmice pohvalio kako je dobio poruku od Lea Messija, koji im je poželio sreću i poručio da će i sam pratiti utakmicu.

Brazil se od samih početaka usmjerio na visoki postak posjeda lopte, a Argentina na kontranapade. Prvu pravu priliku imao je Pito koji je udarcem s lijeve strane pogodio stativu Sarmientovog gola. I, kada se činilo da je Brazil bliže pogotku, Argentina je povela. Cristian Borutto lažnjakom je izbacio ponajboljeg braniča svijeta Rodriga Hardyja, opalio u kut Guitinog gola, a Constantino Vaoporaki postavio je nogu za 1:0 vodstvo Futsal Gaučosa.

Brazil je bio u šoku, a dvije minute kasnije Argentina je udvostručila svoju prednost. Maximiliano Rescija probio je desnu stranu, ubacio u sredinu, a tamo je Borutto zabio za 2:0 vodstvo svoje momčadi.

Brazil se ipak brzo konsolidirao, Pito je opalio, no Nicolas Sarmiento je bio siguran, a dobru šansu nije iskoristio ni Ferrao. Ipak, Brazil je uspio smanjiti na krilima potonjeg dvojica. Nakon lijepe akcije iz kornera, Pito je pronašao Ferraa na drugoj stativi, a prvi topnik turnira pogodio je za 1:2, rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Na otvaranju drugog dijela Vinicus Rocha je lijepo pokušao, no Sarmiento sjajnom reakcijom čuva svoja vrata. Ubrzo je veliku šansu imao i Gadeija, no pucao je kraj gola. Brazil je nastavio sa strašnim pritiskom u nastavku utakmice, sijevalo je sa svih strana, najopasniji je bio Pito, ali argentinski blok i sjajni Nico Sarmiento bili su neprobojni.

U posljednje tri minute Brazil je krenuo igrati s golmanom-igračem, no niti to nije bilo dovoljno. Argentina je drugo natjecanje u nizu u finalu Svjetskog prvenstva.

Druga polufinalna utakmica igra se u četvrtak u 19 sati između europskog prvaka Portugala i Kazakhstana.


Tagovi

Futsalbrazilska futsal reprezentacijaargentinska futsal reprezentacijasvjetsko prvenstvo u futsalu

Ostale Vijesti