Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

Ponoćna objava iz susjedstva: Zoran Zekić novi trener Sarajeva!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.06.24. | 00:02

Bivši trener Osijeka na klupi je zamijenio nekadašnjeg trenera Rijeke Simona Rožmana

Zoran Zekić novi je trener Sarajeva! Objavio je to klub s Koševa u prvim minutama četvrtka, nakon što je u srijedu i službeno potvrđeno da s klupe odlazi Simon Rožman, nekadašnji trener Rijeke.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"FK Sarajevo sporazumno je raskinuo suradnju s dosadašnjim trenerom Simonom Rožmanom i njegovim stručnim stožerom. Odluka je donesena na Rožmanovu inicijativu, te nakon analize ostvarenih rezultata, ambicija i planova kluba. FK Sarajevo već aktivno radi na izboru novog trenera koji će preuzeti vođenje tima u što skorijem roku", napisali su iz Sarajeva u srijedu ujutro, a novog trenera doveli, uistinu, u vrlo kratkom roku.

Zoran Zekić, koji je potpisao trogodišnji ugovor, donedavno je bio na klupi Osijeka, s kojim je izborio kvalifikacije Konferencijske lige, ali mu je odmah nakon završetka sezone dobio sportski direktor Jose Boto uručio otkaz. Spominjao se Zekić i kao potencijalni trener nekih drugih klubova, recimo, kolalo je njegovo ime i kadrovskom križaljkom na Poljudu, na kraju je ipak došao u Sarajevo. Iza kluba nije previše uspješna sezone, završilo je Sarajevo četvrto na ljestvici Premijer lige, s 25 bodova iza prvaka Borca, a nakon što je otišao sportski direktor Senijad Ibričić, sad je klub napustio i Rožman. Pred Zekićem je, pak, misija vraćanja Sarajeva u sam vrh BiH nogometa. Zadnji je put Sarajevo osvojilo naslov prvaka u sezoni 2019./20.

Inače, Zekić je i kao igrač bio član Sarajeva, kratko, 2000. godine, a navodno je bio želja kluba s Koševa već neko vrijeme, čak i prije nekoliko godina kad se tek vratio iz moldavskog Šerifa. A trenerom Sarajeva postao je, praktički, isti dan kad je na njegovu upražnjenu u Osijeku sjeo Talijan Federico Copitteli.

"Upravni odbor FK Sarajevo je na večerašnjoj sjednici imenovao gosp. Zorana Zekića za trenera, a u klub dolazi zajedno sa svojim članovima stručnog štožera. Zekić je kao trener vodio timove u Hrvatskoj, Mađarskoj, Albaniji i Moldaviji u više od 350 ligaških i europskih utakmica. Zoran je za FK Sarajevo nastupao kao igrač i dobro poznaje očekivanja kluba. Zeka, sretno!", napisali su u Sarajevu. (E.G., T.N.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Zoran ZekićFK SarajevoBiH Premijer ligaSimon Rožman

Ostale Vijesti