Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Novi trener Osijeka na predstavljanju: „Velika čast! Botov poziv prihvatio sam lako i brzo!“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 12.06.24. | 13:13

Portugalac je istaknuo kako je Coppitelli 'njegov osobni izbor' kojeg je donio nakon ozbiljne potrage.

Jutros je objavljen 'teaser', potom je stigla službena potvrda, da bi onda u 11 sati Federico Coppiletti i službeno predstavljen na konfereciji za medije kao novi trener Osijeka.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Talijan je, baš kao što je Germanijak najavio, s novim klubom potpisao dvogodišnji ugovor.

„On je moj osobni izbor. Nakon ozbiljne potrage mislim da sam pronašao pravog trenera za Osijek... Glavna karakteristika koje sam želio kod novog trenera su ambicija, karakter i sposobnost razvoja mladih igrača. Sve te tri karakteristike vidio sam kod Federica“, kratko je na početku konferencije rekao Jose Boto, čije riječi prenose Sportske novosti, nakon čega je riječ prepustio mladom Talijanu.

„Za mene je velika čast. Nakon što sam primio Botov poziv za suradnju prihvatio sam ga vrlo lako i vrlo brzo. Prepoznao sam smjer u kojem bi klub trebao ići, a sama prisutnost Jose Bota je jamstvo za mene da idemo u dobrom smjeru. Zahvalio bih se bivšem klubu koji me ohrabrio da se odlučim na ovaj korak“, istaknuo je Coppitelli koji je ostao oduševljen infrastrukturom. A to nije nešto što se u Hrvatskoj često događa…

„Već sama infrastruktura jamči napredak kluba i mogu reći da je predmet zavisti drugih europskih klubova. Ovo govorim i u svoje i u ime svog stožera. Naš rad se bazira na dva koncepta - ambiciji i radu. To je pravi put. ono što vam mogu obećati da nam nikada neće manjkati volje za radom. Svi stupnjevi mu mojoj karijeri bili su bazirani na kvalitetnom radu, razvijanju igrača i u konačnici rezultatu i to je put koji želimo i u Osijeku primijeniti. Ono što je moj fokus je rad na razvijanju mladih igrača, ali to neće utjecati na naš drugi cilj, a to je ostvarivanje dobrih rezultata. Glavna ideja koju imamo je razviti igru čija će glavna značajka biti hrabrost i igra prema naprijed bez obzira na sve.“ (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Federico CoppitelliOsijekJose BotoNK OsijekHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti