REUTERS/Carmen Jaspersen
REUTERS/Carmen Jaspersen

‘Pohlepna Veronique’ ili kako je Rabiot završio u Marseilleu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.10.24. | 09:32

Francuskom reprezentativcu agentica je majka, iako to ne bi smjela biti

Agent bivšeg igrača Juventusa Adriena Rabiota tražio je naknadu od 10 milijuna eura kao dio predloženog prelaska u West Ham, prema francuskom izvoru prenosi navijački portal West Ham Uniteda KUMB.com.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Priče o nerealnim zahtjevima agenata i zastupnika, naravno, nisu novost u svijetu profesionalnog nogometa.

No, naknada koju je tražio Rabiotov ‘agent’ bila je znatno viša nego što je navikla čak i većina klubova Premier lige, u kojima novčanih sredstava baš i ne nedostaje.

Prema bivšem profesionalcu i sadašnjem FIFA-inom agentu Grégoireu Akcelrodu, tijekom ljeta West Ham je bio posebno zainteresiran za potpisivanje 29-godišnjeg francuskog središnjeg veznog igrača - koji se na kraju pridružio Marseilleu putem besplatnog transfera - sve dok nisu otkrili zahtjeve njegovog ‘agenta’. Do kraja teksta saznat ćete zašto smo agenta napisali pod navodnicima.

“Rabiot se našao u klubu koji je prošle sezone završio na 8. mjestu u Ligue 1 i ne igra u nijednom europskom Kupu”, otkrio je Akcelrod.

“Nije zato što zarađuje 20 milijuna eura godišnje u Marseilleu. Kad imate interes - potvrđeno iz pouzdanih izvora - iz Atlético de Madrida, AC Milana i West Hama, pitao sam se kako ovaj igrač kojeg ganjaju tri velika kluba završava u Ligue 1.”

Odgovor je prilično jednostavan.

“Njegova majka, koja je njegov agent - iako nema pravo biti agent i ako bi bila prijavljena FIFA-i bila bi kažnjena - tražila je 10 milijuna eura bonusa za potpis.”

Međutim, htjela je pazariti na krivom ‘placu’.

“Sva tri kluba odbila su pristati na te uvjete i zbog toga se igrač 1. rujna našao bez kluba. Riječ je o igraču iz sadašnje reprezentacije Francuske”, prenosi Akcelroda KUMB.

Nakon što je odbacio nerazumne zahtjeve njegova reprezenta, koji mu je ujedno i majka, Veronique Rabiot, West Ham je umjesto toga odlučio potpisati argentinskog veznjaka Guida Rodrigueza u besplatnom transferu i Carloas Solera na posudbu iz PSG-a. (G)



Tagovi

Adrien RabiotWest HamOlympique MarseilleMarseilleLigue 1Premier liga

Ostale Vijesti