Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Petković produljio s Dinamom! “Tu sam doma, nigdje mi neće biti ljepše“

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 09.08.24. | 13:00

Velika vijest stigla je prije utakmice u Osijeku

Maksimirski plavi devet, Bruno Petković, produljio je ugovor s Dinamom čime su plavi, nakon uspješnog ulaska u sezonu, dobili i dodatni vjetar u leđa za nastavak natjecanja. Dosadašnja ugovorna obaveza istjecala mu je sljedeće godine, a ovim potezom simbolički se prometnuo u veliko pojačanje ovoga prijelaznog roka.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"S velikim zadovoljstvom objavljujem da je Bruno potpisao ugovor, to je za nas sada najvažnija stvar. On se odlučio za to kako bi pomogao Dinamu, kako bi bio sa svojom obitelji. Znamo svi koliko on vrijedi našem klubu, koliko je dobar strijelac, koliko je dobar suigrač, koliko znači i u ofenzivi i defenzivi, svestran igrač. Svi ga nazivaju centarforom, ali ja mislim da se on nekad pokaže i kao dobar playmaker. To znači da ima velike kapacitete i nadam se da će igrati dugo za nas", rekao je Velimir Zajec pred novinarima u Maksimiru potvrđujući da je Dinamov centarfor potpisao novi ugovor s Modrima do 2026. godine.

"Moram priznati da mi se jako svidio inicijalni sastanak trenera prije priprema, rekao je da svi kreću od nule, Bruno je to shvatio možda i preozbiljno i toliko je dobro radio pa nas je primorao da mu ponudimo novi ugovor. Za nas je to sigurno najveće pojačanje, svi znamo što to znači za naš klub. Naš cilj će uvijek biti da mlade etabliramo u prvu momčad, a to ne možemo bez prave okosnice, stabilnosti stožernih igrača, a Bruno je sigurno jedan od njih, tako da smo sretni i zadovoljni. Ključna nam je stabilnost da bi naša akademija i škola mogli funkcionirati, da bi mogli proizvoditi igrače. Bruno je za sve što je ostvareno posljednjih godina jedan od najzaslužnijih igrača tako da smo na ovaj trenutak neizmjerno sretni i ponosni i sigurno će nam pružiti još puno sreće i zadovoljstva", rekao je sportski direktor Marko Marić.

Potom je i Petković rekao što misli o produljenju ugovora.

"Tu se najbolje osjećam, tu sam doma. Nigdje na svijetu mi neće biti ljepše nego što je tu. Pogledao sam sve ponude, stavio na papir, a Liga prvaka i sve što nas čeka u ovoj sezoni, a u Dinamu je svaka najbitnija, nemaš pravo na pogrešku, iako bilo ih je prošle godine puno, znali smo se izvući. Doveli smo se u ugodnu situaciju u kojoj smo sada, ali trebamo ja prvi i svi ostali naporno raditi da se održimo u trenutnoj situaciji i u kojoj trebamo uživati jer smo u jako dobroj situaciji, napravili smo jednu konkurentnu momčad koja će se sigurno pitati nešto i u Europi. Trebamo ostati nogama na zemlji i održati dominaciju u HNL-u, nadamo se da ćemo kao i svake sezone i ove Dinamo mora biti neprikosnoven i nadamo se velikim stvarima u Europi."

Ni trener Jakirović nije skrivao zadovoljstvo.

"Svidjela mi se šala sportskog direktora za ovo kretanje od nule. Naravno da nije baš za svakog igrača isto i zna se hijerarhija i određeni status koji moraš svaki puta opravdavati na terenu. Prvo smo direktor i ja komentirali situaciju s Brunom. Mislim da je za svakog igrača jako važno da klub barem ponudi da produži ugovor, naravno da se može dogoditi situacija da dođe ponuda s kojom je igrač zadovoljan, klub zadovoljan, naravno da klub tu neće raditi probleme ako je to Bruni ili nekom drugom igraču korak naprijed, da je to on zaslužio igrama i statusom. Jako sam sretan, sigurno i klub i momčad, zna se što Bruno nama znači, već sam to milijun puta govorio i želim mu samo da ostane zdrav i da nastavimo zajedno dalje s ciljevima koje smo si postavili za ovu sezonu", rekao je trener Sergej Jakirović pa govorio i o utakmici s Osijekom, o čemu možete više pročitati OVDJE.



Tagovi

Bruno PetkovićGNK DinamoGermanijak transferinogometni transferitransfertransfer blogtransferitransferi uživoTransfermarktHrvatska nogometna ligaHNLMaksimir

Ostale Vijesti