Josip Mikacic/PIXSELL
Josip Mikacic/PIXSELL

Jakirović: „Hajduk? Mi brinemo o sebi. Petko je spreman, Perković mora na magnet, a Cordoba čeka liječnički“

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 09.08.24. | 13:20

Trener Dinama najavio je gostovanje u Osijeku

Nakon dominantnog starta sezone i 'petarde' Istri 1961 na kišom okupanom Maksimiru, Dinamo se okreće drugom kolu koje mu nosi gostovanje u Slavoniji, kod Osijeka (nedjelja, 21 sat, MaxSport1) koji je još u šoku i od otvaranja HNL-a i od Europe i to s još jednom pozitivnom vijesti - da je Bruno Petković potpisao produljenje suradnje s Modrima. (Više o tome OVDJE.)

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Osječani su kiksali na otvaranju domaćeg prvenstva izgubivši protiv Šibenika 1-2, unatoč statistici koja je bila na strani Slavonaca, a uz to su propustili slaviti protiv Zire u Konferencijskoj ligi. Imali su sve u svojim rukama pa u 96. prosuli gol prednosti. Odmah su se javile i kritike na talijanskog trenera, a iskupljenje Osječani moraju tražiti na najtežem terenu - Maksimiru.

"Igramo protiv jedne momčadi koja ima puno talenta i potencijala, pomladili su se, krenuli nekim drugim putem u smislu da dovode igrače koji su potentni i koji se žele dokazati. Naravno da ćemo imati i mi dodatni motiv jer je na Opus areni uvijek vatreno i napeto do samog kraja. Možda je sada situacija drugačija jer su oni jučer igrali Europu, mi dolazimo svježiji, živo me zanima kako ćemo se prezentirati u nedjelju, radimo naporno, naš cilj je uvijek pobjeda i tri boda. Smatram da ako ćemo igrati kao u prvom kolu i još nadograditi neke stvari koje su bile malo slabije onda možemo ići s optimizmom prema toj utakmici", najavio je trener Jakirović utakmicu na Pampasu.

Kakvo je stanje u Dinamovoj svlačionici? Petkovićeva ozljeda...

"Bruno je dobro, već je u subotu iza Istre trenirao, nismo htjeli ništa s njim riskirati da se ne bi zakompliciralo nešto pred jako važne utakmice koje nam dolaze. Što se tiče ove utakmice neće biti Stojkovića koji je dobio jedan jako neugodan udarac u mišić, koji se malo zakomplicirao. Nije to ništa strašno, ali s njim moramo biti jako oprezni, to je bilo protiv Jaruna. Jučer je jako neugodan udarac dobio Mauro Perković, jučer nije bilo ništa da je puklo, rendgen je pokazao da nije ništa puklo, ali u ponedjeljak moramo napraviti magnet da vidimo što je sa zglobom, što je s koljenom, ali se nadamo da nije ništa puklo. Tako da on neće biti u konkurenciji za utakmicu."

Hoće li Osijek biti prilika za uvježbavanje nekih novosti uoči Europe?

"Sigurno da Osijek nije zadovoljan kako je ušao u prvenstvo, sigurno su računali na tri boda, mogla je ta utakmica otići i na Osijekovu stranu. Jedno je kada igraju s Dinamom, kada igraju s drugima, ali mi moramo biti spremni na to. Naravno da će se oni htjeti pokazati pred svojim igračima, ali naravno da kad si u Dinamu da se očekuje da dobro igraš i da pobjeđuješ i s tim ciljem idemo u Osijek."

Ima li novosti oko Cordobe?

"On je tu, mislim da ga je netko fotografirao, ne znam otkud im informacije, možda imaju nekoga u kontroli leta, haha. Kada prođe liječnički pregled mislim da neće biti nikakvih prepreka da bude igrač Dinama."

Pojavilo se nakon utakmice Hajduka već dosta pesimizma u Splitu i izjava da se može već predati naslov Dinamu.

"Svaki navijač želi dobro svome klubu, mi smo više koncentrirani na sebe. Ne treba ići u euforiju, mislim da je prošla sezona pokazala što znači euforija, idemo utakmicu po utakmicu, zna se da želimo osvojiti naslov prvaka, u Kupu ići što dalje, a prošle sezone se potrefilo da smo uzeli duplu krunu. Naravno u Europi, to nam je momentalno najviši cilj, da se pokušamo plasirati u Ligu prvaka. Nisam nešto euforičan, mislim da možemo igrati i bolje, nadam se da će to tako i biti."

Glasnogovornik Dinama Marko Bošnir potvrdio je da će Dinamo i protiv Osijeka na teren izaći u trećoj garnituri dresova oko koje su se potegnule i određene rasprave, ali one ne zabrinjavaju vodstvo Plavih, niti većinu navijačkog puka koji je iznimno zadovoljan ovim sivo-crnim dresom sa zlatnim slovom "d" na prsima.



Tagovi

Sergej JakirovićNK OsijekGNK DinamoHNLLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.Hrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti