Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Perković: “Nema senatora i mladih, imamo 26 igrača i svi moraju biti na Dinamovoj razini“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.09.24. | 12:20

Dojučerašnji Dinamov pomoćnik povest će momčad u Koprivnici u subotu i voditi je do izbora novog trenera

Sandro Perković je, dakle, 'taj'. Dojučerašnji pomoćnik, Dinamov 'vojnik', ali i trener koji ima samostalnog iskustva. On će povesti Dinamo u prijelazno razdoblje, do izbora novog trener. Jednu, dvije ili tri utakmice. No, uvijek je moguće, kao i sve u nogometu, da se to oduži. Pa ostane još neko vrijeme.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Perković je prvi put pred medije izišao kao prvi trener Dinama, vodit će momčad u subotu u Koprivnici protiv fenjeraša Slaven Belupa.

"Teško mi je bilo što su Sergej i dečki otišli. Ja sam dinamovac i što god ovom klubu treba, ja sam na raspolaganju. Napravit ću sve da u Koprivnici izgledamo kako trebamo izgledati i da ćemo pokazati da ono iz Munchena nije prava slika momčadi", rekao je na početku, a onda prenio dojmove iz svlačionice.

"Poraz od Bayerna je bio bolan i sigurno da im nije lako, ali već sutra je nova prilika. Igrači su se oprostili od Sergeja, bilo je emotivno, ali su onda odlično trenirali. Vjerujem da će tako i nastaviti.".

Koliko će biti promjena u momčadi?

"Imamo malih problema s ozljedama, vidjet ćemo danas. Neću o imenima, neću o sustavima, danas imamo jako bitan treninig, na kojemu moram vidjeti tko je maksimalno spreman. To je jako zahtjevna utakmica, Slavenova pozicija na tablici nije realna. Doveli su par dobrih igrača, koji imaju puno iskustva i bit će nam jako teško."

Je li ga iznenadio baš tako loš nastup Dinama u Munchenu? Dinamo se baš raspao, to nismo vidjeli dugo.

"Blackout nam se dogodio. Ilija Lončarević je uvijek govorio da u nogometu ne postoji jučer nego samo danas i sutra. To vrijedi kad je dobro, ali i kad je loše. Mi moramo sutra biti na potrebnoj razini, jer Dinamo je klub koji zna i mora pobjeđivati.".

Hoćete li on i dalje vjerovatii senatorima ili ćete gurnuti neku novu 'krv'?

"Imamo 26 igrača, koji su kvalitetni i profesionalci su i vjerujte mi da je njima najteže pao ovaj poraz. Oni su prvi koji žele promijeniti sliku onoga iz Munchena. Ne želim raditi podjele na senatore i mlade i siguran sam da će, tko god bude igrao, dati svoj maksimum."



Tagovi

GNK DinamoSandro PerkovićSlaven BelupoHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti