Alex Nicodim/PIXSELL
Alex Nicodim/PIXSELL

Pandur za Germanijak: “Rumunjima je golman donio bod, a mi smo zaslužili puno više na ovom Euru”

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 28.06.23. | 07:22

Riječanin je u drugih 45 minuta utakmice proitv Rumunja bio kapetan mladih Vatrenih, a za Germanijak je sam naglasio kako mu je to i najveće dostignuće u dosadašnjoj karijeri.

Hrvatska s vratarima na Euru za mlade nije imala nikakve probleme. Štoviše, u trojcu Kotarski – Pandur – Čavlina je izbornik Skočić imao veliku snagu. Ako oko nečega nije gubio san, onda su to ta trojica mladića.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dokapetan Kotarski prepustio je svoje mjesto Ivoru Panduru koji je onda, nakon što je Franjić ostao u svlačionici na poluvremenu, u nastavku poveo momčad na teren. Bila je to velika čast za rođenog Riječanina koji je poslije utakmice za Germanijak dao svoje viđenje iste:

“Mislim da smo zaslužili pobijediti. Imali smo pet ili šest čistih šansi, ali njihov golman je imao svoj dan i samo zbog njega je Rumunjska danas osvojila taj bod. Ovo prvenstvo završavamo s tim jednim bodom, što je svakako bolje od nule. Znamo da smo mogli više, ali nije nas išlo.”

Naš sugovornik je imao nekoliko sjajnih obrana te je u našoj bilježnici baš njegovo ime bilo podcrtano od mladih Vatrenih.

“Gledajte, golmanu je čista mreža zlata vrijedna. Isto vrijedi i za mene. Da smo pobijedili bi to onda bilo to, ali u svakom slučaju sam sretan i zahvalan izborniku što mi je dao priliku. Htio bih spomenuti i naš stožer koji je naporno radio s nama. Mi vratari smo uživali radeći s trenerom Žganjerom koji se nažalost ozlijedio, ali ono što bih svakako htio naglasiti je to jedno veliko hvala svima. Nadam se da sam to njihovo povjerenje i opravdao…”

Kapetanska traka oko ruke – slavit će se to i na Viškovu, ali i na Srdočima…

“Najbolji trenutak moje dosadašnje karijere. Naježio sam se kad sam stavljao traku oko ruke. Eto, tako se sve potrefilo, Bartol je izašao van, izbornik je dao tu čast meni i to mi je pokazatelj da dobro radim, da sam na pravom putu i da tako moram nastaviti i dalje.”

Možda je malo nezahvalno, ali koju bi ocjenu dao za ovaj Euro?

“Na kraju dana, kad vidiš da nismo zabili pogodak, to naprosto nije realno. Imali smo stvarno puno prilika. I to u sve tri utakmice. Ocjenu ne mogu dati, ali svima je jasno da nismo zadovoljni ishodom budući da nakon prvog kruga idemo doma. Mi imamo previše talentiranih igrača u svojim redovima da bi nas samo dobra igra zadovoljila. Ova nadolazeća generacija 2002. i 2003. će biti fantastična, to mi stariji vidimo kroz svaki trening. Nadamo se da će oni napraviti ono što nama ovaj put nije pošlo za rukom.”

Za kraj, Kota se nije naljutio što je izbornik dao priliku tebi?

“Ma ne, nema ljutnje. Kota je legenda. Na prošlom zagrijavanju za utakmicu sam ga malo ‘izbušio’ s par golova, nije bio najsretniji s time, ali nije mi danas vratio istom mjerom, bio je fer i korektan, smijali smo se cijelo vrijeme. Iskreno, bio mi je veliki gušt trenirati s njim, Čavlinom i našim trenerom Žganjerom. Mjesec dana top, top rada. Znam da je svaki od nas napredovao u tom period tako da radi toga možemo biti sretni.”



Tagovi

Ivor PandurEuro U21U21 Euro 2023Hrvatska U21

Ostale Vijesti