Sudbina! Petković zabio škarice na desetu obljetnicu smrti Kralja škarica (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.12.18. | 13:12

Obilježio Jerkovića na najbolji način.

Rijetko kada se viđa da jedan igrač zabije gol škaricama, kamoli da zabije dva takva gola u istoj polusezoni. To je ipak uspjelo Dinamovom napadaču Bruni Petkoviću, koji je nakon 11. studenog, kada je superškaricama zabio Lokomotivi, manje od mjesec dana kasnije ponovio taj pothvat i na isti način u nedjelju zabio Interu.

Golovi škaricama prije su se koristili za eurovizijsku razmjenu, a danas postaju viralni na društvenim mrežama.

Neokrunjeni kralj škarica u hrvatskom nogometu je pokojni Dražan Jerković, rođeni Šibenčanin koji je gotovo cijelu nogometnu karijeru proveo u zagrebačkom Dinamu za kojeg je, prema navodima, zabio 322 pogotka u 315 utakmica, a s Plavima je osvojio prvenstvo 1958. te tri Kupa maršala Tita (1960., 1963i 1965.). Bio je najbolji strijelac inauguracijskog Europskog prvenstva 1960. i Svjetskog prvenstva 1962.

Legendarni sportski novinar Anton Samovojska na vječnoj ljestvici najboljih hrvatskih nogometaša svih vremena stavio ga je ispred Bernarda Vukasa, Vladimira Beare, Stjepana Bobeka, Branka Zebeca, Zlatka Čajkovskog, Ivice Horvata, Davora Šukera, Zvonimira Bobana, Roberta Prosinečkog…

Jerković je preminuo 9. prosinca 2008. u 73 godini života od posljedica šećerne bolesti. Sudbina je tako htjela da Petković svoj drugi pogodak škaricama u polusezoni zabije 9. prosinca 2018., na 10. obljetnicu najvećeg Plavog 9 svih vremena…

"Znam tko je Dražan Jerković, naravno, znam i da sam zabio škaricama na 10 godina od njegove smrti. Davno prije no što sam ja uopće rođen on je bio najbolji strijelac SP-a, imponira me što me uopće netko spominje u tom kontekstu. Ali, svjestan sam da trebam ostati čvrsto na zemlji I još puno, puno raditi da mogu uopće stati u istu rečenicu s takvim velikanom", rekao je nakon utakmice u Zaprešiću Petković.

(Foto: Wikipedia/Pixsell/Screenshot)

 


Tagovi

Dražan JerkovićBruno Petković

Ostale Vijesti