Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Osijeku se vraća Nejašmić, upitan Guedes

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.08.24. | 08:00

Na Opus Areni sve je spremno za sudar 3. kvalifikacijskog kola Konferencijske lige u kojoj domaćin dočekuje Ziru iz Azerbejdažna

U Osijeku je se spremno za sljedeću europsku rundu. Nakon što su riješili Levadiju, potom ostali kratkih rukava na premijeri HNL-a sa Šibenikom u dvoboju u kojem su imali sve osim konačnog rezultata, Osijek traži prolaz u playoff Konferencijske lige u dvostrukom sudaru sa Zirom iz Azerbejdžana.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dobra vijest za Federica Coppitellija svakako je povratak Darka Nejašmića u konkurenciju nakon što je veznjak propustio Šibenik zbog ozljede mišića. Ona loša je da se još uvijek ne zna hoće li Renan Guedes biti spreman. Podsjetimo, branič je napustio travnjak nakon pola sata utakmice sa Šibenikom zbog bolnog gležnja.


Što se Zire tiče, neki generalni dojam je da su kvalitetnija i bolja momčad od Levadije. Za razliku od Osijeka, u prvenstvu su krenuli 4-1 trijumfom protiv Sabaila. Bila je to utakmica u kojoj je domaći strateg čuvao većinu prvotimaca za put u Osijek.

Ono što treba naglasiti svakako je dobra forma Davita Vokovija koji je zabio hat-trick u prvenstvu i time zapravo nastavio dobru formu iz sudara s Dunajskom Stredom kojoj je zabio dva gola. Inače, gosti iz Azerbejdžana su do kvalifikacija za Konferencijsku ligu stigli su nakon što su ispali iz onih za Europa ligu. I tu su bili blizu. Protiv moldavskog Sheriffa ispali su nakon udaraca s bijele točke.

No, u Osijeku je bitno da misle o sebi i poprave određene segmente igre, ponajprije realizaciju. Protiv Šibenika im je trebalo tridesetak udaraca prema golu da zabiju jedan, sada će trebati biti puno učinkovitiji. Jer ulog je velik.

U slučaju prolaska Zire, Osijek ide na boljega iz međusobnog dvoboja ciparske Omonije i mađarskog Fehervara što je ždrijeb po mjeri. Nitko od navedenih nije favorit protiv Osijeka i to je nešto što puni optimizmom navijače “bijelo-plavih”.

U tu svrhu najavili su svoj dolazak na današnji trening koji je u 19 sati na Opus Areni. Inače, za ovu utakmicu ne vrijede godišnje ulaznice jer one nisu bile dio paketa. Vlasnici su imali zaštićenu prodaju tijekom vikenda, svi ostali u slobodnoj prodaji. Očekuje se da bi razina posjete mogla biti na razini prve europske utakmice s Levadijom.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NK OsijekZiraKonferencijska liga

Ostale Vijesti