Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Osijeku propao transfer Ramona Miereza težak 8.5 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 02.09.21. | 08:27

Sve je potvrdio i trener/sportski direktor Nenad Bjelica.

Iako su bodovno poravnati s Dinamom, Rijekom i Hajdukom te je 'velika četvorka hrvatskog nogometa' u ovom trenutku na diobi prvog mjesta 1. HNL, mnogi će se složiti da se od Osijeka očekivalo nešto još – više.

Bijelo – plavi su možda čak i malo prerano ispali iz Europe, CSKA Sofija pokazala se kvalitetnijim takmacem u dvomeču, a povrh toga Bjeličina momčad je u posljednja dva ogleda poražena dva puta po 2:0 od Istre 1961, odnosno Dinama.

Nadalje, ono što sigurno ne očarava su izvedbe na travnjaku. Osijek nije dominantan kao lani, a nisu ni pretjerano efikasni. Usporedbe radi. Ove su sezone zabili tek osam golova u 1. HNL, dok su momčadi poput Hrvatskog dragovoljca i Istre 1961 zabile po jedan manje.

Iako se 'muče' u napadu, Bijelo-plavi su umalo ostali i bez onog čovjeka koji im nosi većinu tih pogodaka i za koga je plaćena rekordna odšteta ovog ljeta – Ramona Miereza.

Naime, o odlasku El Tora priča se već neko vrijeme. Upiti su dolazili iz Turske, Portugala, Belgije, a baš je zbog toga i otkupljen njegov ugovor od Alavesa za 2.5 milijuna eura. Objektivno gledajući, Mierez nikad ne bi bio otkupljen za taj novac da u Gradskom vrtu nisu dobili potvrde iz nekih drugih europskih klubova da su za takav tip igrača spremni izdvojiti puno više od onoga za što ga Osijek može učiniti trajno svojim.

Mierez je tip igrača koji je upotrebljiv u gotovo svakoj momčadi pa baš zbog toga ne iznenađuje da interes za njegovim uslugama dolazi sa svih strana svijeta. Po najsvježijim vijestima iz Gradskog vrta, Osijek je za Miereza mogao uprihoditi čak 8.5 milijuna eura na ime odštete. Jedan kineski prvoligaš je za El Tora ponudio baš toliko, ali u konačnici do realizacije posla nije došlo. Naravno, ne zato jer su Osječani odbili ponudu iz Kine, već se problem dogodio radi promjena u tamošnjim propisima, što je za Sportske novosti potvrdio i trener/sportski direktor kluba, Nenad Bjelica:

„Ovog ljeta najkonkretnije ponude bile su za Miereza. Prvu ponudu od šest milijuna eura smo odbili, odlučili smo da ga za taj iznos nećemo prodavati. Transfer u Kinu od 8.5 milijuna eura bio je dogovoren, ali birokracija i promjene u tamošnjim propisima su stopirale cijeli posao.“

Osijek je ovog ljeta doveo Karla Bartoleca (250 tisuća eura, Kopenhagen), Amera Hiroša (bez odštete, Mladost Kakanj), Šimu Gržana (bez odštete, Istra 1961), Slavka Bralića (bez odštete, Vojvodina), Ivana Filoća (bez odštete, Genk), Darka Nejašmića (posudba, Hajduk), dok su iz druge momčadi prvoj trajno pripojeni Mirlind Daku i Adrian Leon Barišić.

Što se tiče izlaznih transfera, Bjelica je potvrdio da je transfer Igora Silve već 'skočio' na 2.5 milijuna eura te da klub ima mogućnost zarade dodatnih milijun eura zavisno o rezultatima kluba u narednom periodu. Osim Brazilca, Gradski vrt napustili su još Josip Vuković (bez odštete, Hajduk), Ivan Santini (slobodan igrač, sad Al-Feteh), Talys (posudba, Honved), Adam Gyurcso (slobodan igrač, sad AEK Larnaca), Dion Drena Beljo (posudba, Istra 1961), Josip Špoljarić i Eros Grezda (posudba, ZTE), Antonio Mance (posudba, E.Aue), Alen Grgić (posudba, Slaven Belupo) i Mihail Caimacov (transfer, Slaven Belupo).


Tagovi

OsijektransferiRamon MierezKineska nogometna ligaNenad Bjelica

Ostale Vijesti