PIXSELL
PIXSELL

Osijek traži izlaz iz krize, Lokomotiva povratak u pozitivu (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.04.23. | 07:18

U Gradskom vrtu igra se zanimljiv dvoboj Osijeka i Lokomotive s početkom u 17 sati

Predugo traje post Osijeka pred vlastitim navijačima. A čini se kako je proslava njihova rođendana idealna prilika da igrači Borimira Perkovića vrate se na stare staze. Utakmica protiv Lokomotive jedna je od zadnjih šansi da Osijek krene u obranu tog trećeg mjesta na ljestvici. Sva zaliha koju su imali je potrošena i sada će svaka utakmica do kraja sezone biti ključna u borbi za mjesto koje vodi u Europu.

“Nakon poraza u Velikoj Gorici smatram da smo odlučniji i jači da zadržimo poziciju koju imamo. Taj poraz će nam dati motiva, baš kao i rođendan Kohorte”, najavio je Perković utakmicu u Gradskom vrtu (17 sati, MAXSPORT1). Osijek je u nizu od devet HNL utakmica bez pobjede. Poprilično dugo čeka se i taj gol na domaćem terenu…

“Tvrdim da se imamo za što uhvatiti. Najbolje smo odigrali dvije najzahtjevnije utakmice, onu u Maksimiru i protiv Rijeke. A to je signal da se događa nešto. Što se realizacije tiče, radimo sve kako mislim da trebamo raditi. Po metodama za koje mislim da su odlične. Proradit ćemo”, reći će trener Osijeka koji zbog kartona ne računa na Lovrića. Gržana i Brleka nema zbog ozljeda, a Čeberko unatoč isprici ne ulazi u kadar za ovu utakmicu.

“Razgovarao je sa mnom, sportskim direktorom i suigračima. Ispričao se i dobit će drugu priliku. Najvjerojatnije ulazi u konkurenciju za sljedeću utakmicu”, otkrio je Perković.


Lokomotiva dolazi na Gradski vrt nakon poraza od Dinama za koju smatraju da je nezaslužena. Imali su Dinamo. Vodili su, imali zicer na 1:1 da bi na kraju propustili priliku protiv lidera HNL kolone.

“Dobro se radilo tijekom tjedna, igrači su mi svjesni da puno toga ovisi o rezultatu utakmice protiv Osijeka. Protiv Dinama smo prekinuli pozitivan niz, ali idemo u Gradski vrt s vjerom u dobar rezultat”, jasan je Silvijo Čabraja koji se također uzda da bi Lokosi mogli popraviti realizaciju.

Kriza Osijeka neće ga navući na tanak led.

“Pitanje je trenutka kada će Osijek izaći iz krize i vratiti se na pozitivnu stazu, nadam se ne protiv nas”, iskren je trener Lokomotive koji će u subotnju utakmicu ući lišen pomoći Boškovića i Krivaka. Svi ostali su spremni za utakmicu s kojom bi se Lokomotiva u slučaju dobrog rezultata mogla priključiti borbi za europska mjesta, pa tako i Vladan Bubanja koji se, kako doznajemo, oporavio od ozljede pete i zaigrat će u večerašnjem susretu od prve minute.

Dvoboj u Gradskom vrtu sudi Dario Kulušić iz Šibenika. Pomoćnici će mu biti Bojan Zobenica (V. Gorica) i Goran Perica (Šibenik). Četvrti sudac je Mateo Erceg iz Benkovca, VAR je Marin Vidulin (Kanfanar), AVAR Luka Pajić iz Rijeke.

OČEKIVANE POSTAVE:

Osijek (4-2-3-1)

Lokomotiva (4-2-3-1)



Tagovi

NK OsijekLokomotiva ZagrebHNL

Ostale Vijesti