NK Osijek
NK Osijek

Osijek na pogon sjajnog Pušića stigao do sigurnog slavlja protiv Ukrajinaca

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.07.24. | 17:42

Na povratku iz Austrije u Radomlju su Bijelo-plavi odigrali utakmicu s Ukrajincima i zasluženo pobijedili

I nakon treće pripremne utakmice uoči nove sezone, nogometaši Osijeka ostali su neporaženo. Nakon pobjede protiv Jabloneca i remija protiv Nyiregyhaza, danas su s 3-1 pobijedili ukrajinski Ruh Lviv.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Osječani su u vodstvo došli već u 5. minuti. Pušić je iz skraćenog kornera idealno ubacio loptu u kazneni prostor gdje je skočio Ramon Mierez i sa 7-8 metara glavom loptu usmjerio u bliži, lijevi kut. Imali su Ukrajinci dvije situacije iz kojih su mogli učiniti nešto više, ali Holod i Krasnopir nisu baš bili snalažljivi. Potom je Osijek u šansi preko Matkovića na ubačaj Guedesa, međutim, Gereta je siguran na vratima.

U 19. minuti Osječani su namještali zaleđe, no suci su pustili igru pa je zicer imao Krasnopir. Ipak, novopridošli Nikola Čavlina je sjajnom intervencijom sačuvao mrežu i nogom obranio taj udarac. Dvadeset minuta potom, u 39. minuti hrvatska momčad povećala je prednost na 2-0. Bila je to iznimno lijepa akcija u koju je pokrenuo Mierez, nastavio Guedes proigravši Matkovića koji je idealno ubacio slijeva, točno na glavu utrčalom Petru Pušiću. Uslijedio je trzaj čelom i lopta je ponovno odsjela u lijevom kut ovaj puta nemoćnog suparničkog čuvara mreže.

Prvo poluvrijeme Osijek je odigrao u sastavu: Čavlina, Guedes, Jelenić, Mkrtčjan, Jurišić, Nejašmić, Soldo, Pušić, Lima, Matković i Mierez.

U nastavku dvoboja, Rukh je smanjio na poklon Osijeka. Čavlina je proigrao Soldu, ovaj mu je želio vratiti loptu koja je osječkog vratara zatekla u raskoraku i posve neočekivano završila u mreži. U 66. minuti Pušić je krasnim udarcem svojom ljevicom s dvadesetak metara, na proigravanje Solde, opet lijepo pogodio za 3-1, što je bio i konačan rezultat utakmice.

Osijek je drugo poluvrijeme igrao u sastavu: Malenica, Omerović, Duarte, Jelenić (Vrbanac), Cvijanović, Nejašmić (Mikolčić), Soldo (Živković), Jugović, Pušić (Bukvić) Kewal i Ademi. (G)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NK OsijekOsijekRukh LvivRuh Lvivpripremne utakmicepripreme

Ostale Vijesti