NK Osijek
NK Osijek

Osijek doveo Ademija: “Vidim puno potencijala”

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 02.07.24. | 10:14

Najbolje je partije pružao je u dresu Basela u sezoni 2019./20. kada je u 26 nastupa postigao 13 golova

Bijelo-plavima se priključio i 28-godišnji centralni napadač Kemal Ademi, visok čak 197 centimetara, objavio je NK Osijek na svojim digitalnim kanalima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Švicarski je državljanin i dolazi iz Luzerna s kojim su Bijelo-plavi nekada uspješno igrali u Europskoj ligi. Potpisao je za Majstora s Drave na dvije godine, a zanimljivo je istaknuti kako se vrlo dobro služi i hrvatskim jezikom. Iskustva ima poprilično, budući da je u karijeri nastupao za St. Gallen, Hoffenheim, Xamax, Basel, Fenerbahçe, Karagümrük, Himki, Paderborn, Sandhausen i Luzern.

“Da, imam 28 godina, a već sam bio u puno klubova i država, počevši od Švicarske, preko Turske, Rusije i Njemačke pa ponovno Švicarske. Inače sam rođen u Njemačkoj, ali je moja obitelj brzo otišla u Švicarsku i tamo sam počeo igrati nogomet. Mijenjao sam brojne sustave i formacije, svuda se nastojao uklopiti najbolje što sam mogao. Imao sam puno poznatih i vrlo kvalitetnih suigrača kao što su Mesut Özil, Luiz Gustavo, Diego Perotti i drugi. Igrao sam protiv Šahtara kada je Jose Boto tamo bio sportski direktor, a eto sada me je zvao da dođem u Osijek. Iskustva imam i iz kvalifikacija Lige prvaka, Europske lige i Konferencijske koja me i ovdje čeka. Inače, ide mi dobro u tom natjecanju, zabio sam dvaput dok sam igrao za Luzern. Nadam se da ću i Osijeku biti uspješan i učinovit”, izjavio je Ademi.

Najbolje je partije pružao je u dresu Basela u sezoni 2019./20. kada je u 26 nastupa postigao 13 golova. Jedno je kraće vrijeme nakon toga proveo igrajući i za slavni turski Fenerbahçe.

“Istina, u Baselu sam imao najbolju statistiku, iako mi je ispočetka bilo teško uklopiti se, no uvijek sam davao sve od sebe. Sjećam se iz tog vremena da smo igrali europsku utakmicu s Osijekom na starom stadionu u Gradskom vrtu i da smo pobijedili pred praznim tribinama zbog korone. Možda sam i premlad otišao u Fener, no to mi je bio veliki izazov, bez obzira što sam se tamo zadržao samo jednu polusezonu. Konkurencija je bila iznimno jaka i morao sam krenuti dalje.”

Prošle je natjecateljske godine uglavnom bio pričuva u Luzernu jer kako i sam kaže – nije baš najbolje “kliknuo” s trenerom.

“Želio sam igrati, a ne sjediti na klupi, s 28 godina još puno toga mogu dati na terenu. Osijek je među četiri najbolja kluba u Hrvatskoj, pričao sam s djevojkom i ona se isto složila da dođemo ovdje. Vidim da je dobro posložen klub, da ima potencijala u svemu, ne samo u momčadi. Pušića recimo poznajem od prije, čuo sam se s njim i on mi je ispričao puno lijepih stvari i eto, sada smo suigrači. Znam da je Mierez ovdje napravio jako puno toga i nemam s tim problema. Želim mu i nadalje sve najbolje, a moje je da pomognem i njemu i ostalima, koliko god mogu”, poručio je Ademi za službenu stranicu NK Osijek. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Kemal AdemiLjetni prijelazni rok 2024.NK OsijekJose Boto

Ostale Vijesti