Matija Milanovic/PIXSELL
Matija Milanovic/PIXSELL

Opet nas čeka 'veliki' okršaj Zrinskog i Šibenika, ovog puta u Kupu! Carević: „Idemo po prolaz“

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 09.09.24. | 12:46

Narančasti u Slavoniju putuju bez čak 10 važnih igrača, a utakmica se igra u utorak s početkom u 16.30 na Gradskom vrtu.

Točno tri mjeseca i sedam dana prošlo je otkako se odigrala vjerojatno najiščekivanija utakmica u drugom rangu hrvatskog nogometa unazad tko zna koliko godina. U posljednjem kolu sezone 23./24. u Gradskom vrtu su snage odmjerili Zrinski i Šibenik. Nije nekadašnji dom nogometaša Osijeka, sada privremeno posuđen ambicioznim Jurjevčanima, bio ispunjen do kraja, ali je posjeta u svakom slučaju bila takva da se to u Prvoj NL dosad nije vidjelo. Iako favorita u tom ogledu nije bilo, Šibenčani su u konačnici slavili pogocima Majića i Božića i tako izborili ekspresan povratak u HNL. Poslije utakmice je 'gazda' Zrinskog Ivan Komak 'rigao vatru' kako je njegova momčad 'pokradena' te da će se žaliti Uefi, ali pobjeda Šibenika u tom je sudaru bila zaslužena.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Narančasti su se vratili u HNL gdje na otvaranju nove sezone igraju sjajno, dok je Zrinski ostao član Prve NL. Samo – s bitno drugačijim kadrom od onog koji je bio 'na milimetar' od HNL-a. U odnosu na momčad koja je startala tu 'utakmicu svih utakmica' protiv Šibenika, u kadru Jurjevčana danas su samo vratar Marin Stanić i 19-godišnji Petar Korov. Također, na klupi više nema Igora Budiše, kormilar Zrinskog odnedavno je postao Mato Neretljak, a prilikom njegovog imenovanja glavnim trenerom predsjednik Komak je istaknuo kako će Zrinski ove sezone nakon 33. kola imati 15 bodova više od prvog pratitelja.

No, ako je suditi prema prvim kolima, Komak se malo – zaletio. Zrinski je trenutno 9. momčad Prve NL s tri od maksimalnih 12 bodova, a u posljednjem kolu upisali su minimalan poraz od Sesveta. Podsjetimo, Zrinski je nedavno napustio i Dominik Dogan koji je prvo raskinuo ugovor s Jurjevčanima, da bi onda s Rijekom potpisao do 2027. godine. Kao njegova zamjena doveden je Ante Vukušić koji se prošle sezone nije naigrao u Varaždinu, da bi sada u dresu Zrinskog zabio dva pogotka u dvije prvenstvene utakmice te jedan pogodak u pretkolu Kupu gdje je Zrinski s 4-0 svladao Moslavinu.

Budući da Jurjevac broji 264 stanovnika, ne može se reći da su medijski atraktivni. Štoviše, da nema Ivana Komaka, vjerojatno se ne bi uopće pojavljivali u medijima. Kako je predsjednik posljednje vrijeme nešto 'mirniji', najavnu riječ iz kuta domaćina uoči utakmice 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa protiv Šibenika nigdje se ne može pročitati. S druge strane, šibenski mediji ispratili su Marija Carevića i stopera Agyemanga Morrisona uoči puta za Slavoniju koji su potom kratko najavili utakmicu koja je prije nešto više od tri mjeseca bila puno 'teža' nego što je to slučaj sada…

„Idemo po prolaz; svakako je ovo drugačija utakmica od one koju ćemo pamtiti cijeli život, oni imaju drukčiju momčad, a mi smo u drugom ambijentu sada. Oni će biti motivirani, a mi imamo puno izostanaka“, kratko je poručio Carević kojem za ovaj ogled nedostaju čak 11 igrača. I to prvotimaca!

Nema Božića, Perića, Santinija, Punčeca, Kolege, Majića, Gačića i Bakovića, kao i otprije Poza. Nadalje, Bakić i Prekodravac su na reprezentativnim okupljanjima, dok se Đaković tek nedavno vratio treninzima što u prijevodu znači da će na golu biti Mohorović koji je nedavno stigao u Šibenik iz Orijenta.

Zbog svega navedenog, Carveić na put vodi tri juniora…

„Nema tu prvih 11, drugih 11, ja da sam na mjestu igrača koji će sutra igrati ovo bih svakako shvatio kao priliku, jedva bih čekao.“

Priliku za debi mogao bi dobiti talentirani Ante Kavelj, bivši igrač Hajduka koji je pred sam kraj prijelaznog roka preselio na Šubićevac. Za Kavelja je Carević istaknuo kako je riječ o karakternom igraču koji pokriva dvije do tri pozicije, s radnim navikama, fizikalijama, skokom i dobrom igrom u prekidima.

Na pitanje jesu li vježbali udarce s bijele točke, Carević je odgovorio negativno jer se po njemu tako podsvjesno sugerira igračima da igraju na 'x'.

„Imamo kvalitetne igrače, sve je u mentalitetu. Nadam se pobjedi. Lijepo bi bilo ponovo zabiti u Osijeku, bio je to odličan osjećaj, ali bitna je momčad, da svi budemo kao jedan“, kratko je za kraj poručio stasiti stoper Morrison, čije je riječi prenio Šibenik IN.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatski nogometni kupZrinski Osječko 1664NK ŠibenikMario Carević

Ostale Vijesti