REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Olmo prije debija na Bernabéuu: "Želim pokazati što mogu na španjolskom tlu, možemo nanijeti štetu Realu"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.03.24. | 13:19

Bivši dinamovac nikad nije igrao na kultnom stadionu koji je lani obnovljen

Za Danija Olma iz RB Leipziga nastup u Madridu u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka u srijedu (21.00) bit će posebna večer.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvi dvoboj u Leipzigu prije tri tjedna pripao je Realu 1-0.

“Ovo je poseban scenarij, uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka ovdje na Santiago Bernabéuu”, priznao je španjolski reprezentativac koji nikad prije nije igrao na ovom stadionu.

“Ovo je prvi put da imam priliku učiniti nešto vrlo posebno u svojoj domovini. Jako sam motiviran. Sada želim pokazati što mogu ovdje u Španjolskoj,” rekao je Olmo i naglasio:

“Naravno da se nadam da ćemo pobijediti.”

Ne postoji važan ključni faktor.

“Ovisit će o malim detaljima, moramo izbjeći te gubitke lopte na sredini terena. Znamo da možemo i napasti i nanijeti štetu protivniku,” rekao je Olmo. Za momčad Leipziga “sve su mogućnosti otvorene. Nadam se da ćemo i mi to uspjeti ostvariti. Ne bojimo se nikoga”, rekao je Olmo prije susreta sa zvijezdama Reala Viniciusom Juniorom (23) i Judeom Bellinghamom (20).

“Moramo se koncentrirati na našu igru ​​i ući u igru ​​s našim oružjem. Moramo igrati između linija, tu se osjećam najugodnije.”

Uz Olma bit će tu bit i Xavi Simons (20). Posebna je to konstelacija za dva ključna igrača RB-a. Obojica su trenirali u omladinskoj školi La Masia, Realovog rivala Barcelone.

“Xavi i ja smo prijatelji čak i izvan terena. Jako se dobro slažem s njim, imamo sjajnu harmoniju”, rekao je Olmo koji nikada nije skrivao da se u jednom trenutku želi vratiti u Španjolsku. Još ima ugovor s Leipzigom do ljeta 2027. - ali uz izlaznu klauzulu. Prema izvješćima medija riječ je o 60 milijuna eura. Na Bernabéu sada može igrati kao čćovjek koji će biti u središtu pozornosti. (G)



Tagovi

Dani OlmoRB LeipzigReal MadridSantiago BernabeuLiga prvaka

Ostale Vijesti