REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Barcelona traumatizirana nakon rezultata Pedrijeve ozljede, oglasio se i Dani Olmo

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.03.24. | 12:54

Još nije jasno kada bi Pedri mogao biti spreman za povratak u akciju, ali prve procjene pokazuju da će izostati najmanje mjesec i pol dana

"Provedeni testovi potvrdili su da Frenkie de Jong ima istegnuće bočnih ligamenata desnog gležnja. Nadalje, obavljene pretrage potvrdile su da prvotimac Pedri ima ozljedu rektusa femorisa desnog bedra. On nije dostupan za momčad i njegov oporavak će odrediti njegovu dostupnost", objavila je Barcelona na svojim službenim stranicama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Frenkie de Jong je izvrnuo gležanj nakon 26 minuta igre protiv Athletic Bilbaa u nedjelju u San Mamésu, što je bio njegov 26. nastup u sezoni. De Jong je bio starter u svim utakmicama ove sezone za Barçu, postigavši ​​dva gola. Pedri je protiv iste momčadi napustio teren odmah na kraju prvog poluvremena da bi ga zamijenio Lamine Yamal. Utakmica u San Mamésu bila je 24. ovosezonski nastup za ovog veznjaka, od čega je 16 nastupio kao starter i u kojima je zabio i dva gola.

Još nije jasno kada bi Pedri mogao biti spreman za povratak u akciju, ali prve procjene pokazuju da će izostati najmanje mjesec i pol dana. Barcelona će sigurno biti oprezna s njegovim oporavkom s obzirom na njegovu nedavnu povijest ozljeda. Ovo je već treći put ove sezone da je ozlijeđen, ali operacija i dalje nije opcija. U klubu su svjesni da ovakvo stanje ne može trajati vječno i da se moraju pronaći rješenja kako bi se to trajno popravilo. Trenutačno se razmatraju svi scenariji i niti jedan nije isključen, pa ni eventualna prodaja na ljeto, javlja cijenjeni As.

Pedri priznaje da je to težak udarac za podnijeti:

“Teško je stati i krenuti iznova nakon cijelog truda i rada iza toga. Ipak, ne sumnjajte da će se jučerašnje suze nemoći uskoro opet pretvoriti u sreću”, napisao je na Instagramu i dodao:

“Nemoguće je ne biti uzbuđen zbog sve ljubavi koju sam primio u posljednjih nekoliko sati. Za vas, za ljude u klubu, za sve one oko mene i za sebe, moramo gledati naprijed. Još uvijek imamo puno radosti za podijeliti. Idemo!"

Dani Olmo, bivši mladi igrač Barce, zagrebačkog Dinama i Pedrijev suigrač u španjolskoj momčadi, posvetio je poruku punu ljubavi 21-godišnjem veznjaku.

"Ima peh s ozljedama, ali želim mu poslati pozdrave i ohrabrenje Pedriju", rekao je u razgovoru za spomenuti list. (eg)








Tagovi

PedriBarcelonaDani Olmo

Ostale Vijesti