Luka Stanzl/ PIXSELL
Luka Stanzl/ PIXSELL

Olić: „Pripremamo se za listopad. Matković je biser kojeg treba pravilno voditi“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 10.09.24. | 22:05

Nakon poraza od Portugala (0-2) Ivica Olić obratio se javnosti...

Hrvatska nije uspjela preskočiti Portugal u utakmici odigranoj ovog utorka u Karlovcu. Gosti su slavili s 2-0 i praktički osigurali prvo mjesto. Hrvatska, je trenutno treća, ali s utakmicom manje od Grčke koju ćemo ugostiti u posljednjem kolu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Portugal je godina u vrhu u svim kategorijama europskog i svjetskog nogometa. Imaju kontinuitet kvalitetnih igrača već desetljećima. Jako su uigrani. Igraju fantastično kad nisu pod pritiskom. Zadovoljan sam s prvim poluvremenom, imali smo neke svoje prilike i šanse. Volio bih vidjeti kako bi utakmica izgledala da smo zabili. Vidio sam zajedništvo, želju i to je put kojim reprezentacija treba ići. Imamo još dva kola, sve je u našim nogama i rukama. Siguran sam da će nešto ostati od zahtjeva koja smo pred njih stavili. Imamo dosta igrača koji nisu u ritmu utakmica. Želim im da u narednim tjednima počnu dobivati minutažu, to je jako bitno pred iduće okupljanje", rekao je Olić koji je od vikanja izgubio glas.

"Ne treba puno govoriti o Portugalu. Imaju već izražen sustav. Brzi su i kvalitetni, taktički jako dobro. Ali, u prvom dijelu smo im i mi dobro parirali. Danas smo napravili korak naprijed. Radujem da sam vidio momčad, da igraju jedni za druge. Najvažnije je da iz ove selekcije dobijemo pokojeg igrača za A reprezentaciju".

Olić je napravio dosta promjena u odnosu na utakmicu s Ovčjim Otocima. Za vrijeme utakmice je također mijenjao, a zamjene su unijele živost u igru U21 Vatrenih.

"Kasnije smo se otvorili i Portugal nam je zabio drugi gol. Imali smo svoje prilike. Praktički smo do 90. minute bili u igri za pozitivan rezultat".

Slijedi domaći dvoboj s Andorom, a onda i s Grčkom u posljednjem kolu od koje ne smijemo izgubiti (ako ranije pobijedimo Andoru).

"Moramo se pripremiti najbolje što možemo. Grčka je doma pobijedila Portugal. Mi smo u Grčkoj igrali s Baturinom i Lukom Sučićem koje sada nemam. Očekuje nas teška utakmica, ali vjerujem u ovu momčad, da ćemo uzeti barem drugo mjesto i kvalifikacije".

Olić je danas krenuo s dva klasična napadača, Antonom Matkovićem i Marinom Ljubičićem.

"Promijenili smo sustav igre 4-4-2. Po treningu sam vidio da imam četiri kvalitetnih igrača, koji se ne osjećaju najbolje na krilnim pozicijama. Ne želim ih gušiti na tim pozicijama. Matković je veliki potencijal, ali napadač. Kada ga vidiš na treningu, shvatiš kakav je biser i da ima sve predispozicije da napravi veliku karijeru. On sada treba biti pravilno vođen i biti zdrav. I Crnac u Norwichu igra u napadu. Nadam se da će svi igrači dobivati više minuta u svojim klubovima i da ćemo za četiri tjedna biti u boljoj formi. Idemo se pripremati za listopad".

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivica OlićHrvatska U21Kvalifikacije za U21 Euro 2025.kvalifikacije za U21 EuroU21 Euro 2025

Ostale Vijesti