Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Neven Đurasek ima novi klub, karijeru nastavlja u susjedstvu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.07.24. | 18:32

Potpisao je dvogodišnji ugovor

Nekadašnji hrvatski U21 reprezentativac, Neven Đurasek, ima novi klub. Nakon što je prošlu sezonu odradio u dresu grčkog Arisa, Đurasek je sada kao slobodan igrač prešao u mađarski Debrecen. S novim klubom potpisao je dvogodišnji ugovor.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Đurasek je nogometno prohodao u Varaždinu, da bi onda sa 17 godina prešao u Dinamo. Za prvu momčad odigrao je svega tri utakmice, dok je u dresu Dinama II odigrao 36 utakmica i pritom skupio pet pogodaka. U HNL-u je još igrao za Lokomotivu i Varaždin, sve kao posuđeni igrač Dinama, a odradio je potom i dvije inozemne posudbe, jednu u nedavno ugašenom ukrajinskom klubu Dnipro-1, a drugu u ljubljanskoj Olimpiji. U ljeto 2022. za 800 tisuća eura odlazi u Šahtar kojeg je tada vodio Igor Jovićević. Inače, Jovićević je Đuraseka vodio i u Dinamu II i u Dnipru-1, a za ukrajinskog velikana odigrao je ukupno 26 utakmica, od kojih je njih pet bilo u Ligi prvaka.

Prošlog ljeta kao slobodan igrač prešao je u Aris gdje ga je doveo Robert Palikuča, a iako je u grčkoj momčadi bio standardan, nakon godinu dana kao slobodan igrač otišao je u Debrecen. Đurasek je sedmo, ali i uvjerljivo najzvučnije pojačanje Deberecena ovog ljeta, a u novoj momčadi dijelit će svlačionicu s legendarnim Balázsom Dzsudzsákom koji je ujedno i kapetan kluba. Posljednji hrvatski nogometaš koji je igrao za Debrecen bio je Antonio Mance koji je nakon sjajne sezone u dresu ZTE-a ovog ljeta za 700 tisuća eura transferiran u katarski Umm Salal SC.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Neven ĐurasekDebrecenLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti