Action Images via Reuters/Carl Recine
Action Images via Reuters/Carl Recine

Nestali za pet sekundi: Odigrana najkraća utakmica u povijesti nogometa

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 19.04.22. | 19:33

Nesvakidašnja situacija u Nizozemskoj, amateri došli s krnjim sastavom i odmah napustili teren.

Utakmica De Schuttersa i TPO-a u petom razredu nizozemskog nogometa ostat će u pamćenju. Ne zbog neobičnog rezultata, ne zbog nevjeroajtnog pogotka, već zbog činjenice da je utakmica službeno prekinuta nakon točno pet sekundi igre na terenu.

Gosti su stigli na gostovanje sa samo sedmoricom nogometaša, uključujući i trenera, koji je ovaj put, zbog nedostatka igračkog kadra, bio u ulozi nogometaša. Upravo je on u petoj sekundi ostao ozljeđen a kako ga nije imao tko zamijeniti, sudac je odsvirao kraj.

"Ne razumijem zašto ovo radite kao klub. Mogli ste jednostavno ne doći i dobiti kaznu. Ovako ste prevarili nas i naše navijače", rekao je vidno razočarani trener De Schuttersa Johan Sulkers.

"Naravno da razumijem frustraciju De Schutrersa, ali mi smo samo mali klub, moramo se oslanjati uglavnom na volontere. Onda zaista ne možemo sebi priuštiti takvu kaznu", odgovor je gostujućeg trenera-igrača. U neku ruku, razumljivo ponašanje s obje strane, vidjet ćemo što će reći savez i s kojim rezultatom će registrirati ovaj neodigrani susret.

Postoji mogućnost da će utakmica biti registrirana rezultatom 0:0, što će sigurno ostaviti domaćina nezadovoljnim.

Kad smo već spomenuli Real Madrid, njihova utakmica protiv Sociedada je trajala osam minuta, ali ipak je bilo riječ o potpuno drugačijoj situaciji. Tamo je odigrano 86 minuta susreta, potom je susret prekinut a ostatak je odIgran kasnije.

Ovo je, ako ništa, bio pravi nogometni sprint koji je trajao ravno pet sekundi.


Tagovi

NizozemskaReal MadridReal Sociedad

Ostale Vijesti