Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Nek' bude još jedna drama, ali sa sretnim krajem! (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 22.02.24. | 08:00

Dinamo pred rasprodanim Maksimirom brani prednost iz prve utakmice (1-0) protiv Betisa u međukolu Konferencijske lige

Igra se Dinamo, ne jednom već dvaput tjedno, živcima svojih navijača, nema lagane, rutinske utakmice, svaka se na kraju pretvori u dramu. Ne sumnjamo, igrat će se i večeras sa živcima punog Maksimira i onih, koji nisu uspjeli doći do ulaznice za utakmicu, jer, Dinamo drugačije ne zna. Bez obzira na tih 1-0 iz Seville, na prednost, koja nosi prishološku snagu, možda i manji pritisak u startu, jasno je da ništa još nije gotovo. Betis dolazi po pobjedu, dolazi prebrisati očajnu partiju iz prve utakmice, Betis vjerojatno može bolje nego prije tjedan dana. I, morat će i Dinamo biti bolji nego tada da bi slavio prolaz u osminu finala Konferencijske lige.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Po svemu sudeći, Sergej Jakirović planira na 'seviljske brijače' s istih 11 kao u prvoj utakmici. Vjeruje istim igračima, vjeruje i u isti recept, koji je primijenio u Sevilli.

"Nema drugog recepta, kad igrate protiv takve momčadi, moramo biti maksimalno gusti i čvrsti. Volio bih da budemo još gušći u nekim dijelovima utakmice. Može se s njima igrati, ali oni će morati više riskirati. Volio bih da su krila konkretnija, da imaju veći učinak, ali mora im i momčad pomoći. Kad su u situaciji jedan na jedan, imaju slobodu. Smiju izgubiti svaku loptu, ali moraju preuzeti rizik, pokušati proći.", pričao je u najavi utakmice Jakirović, koji je tako odlučio dati još jednu priliku Kaneku i vjerojatno Hoxhi da konkretnim učinkom pomognu momčadi na putu do pobjede. Prije tjedan dana Betis možda nije bio toliko u fokusu, mnogi su i u Maksimiru bili hladni po pitanju Konferencijske lige i prolaska u osminu finala, misleći da će bi to moglo poremetiti fokus s HNL-a. Međutim, sad kad je u prvoj utakmici Dinamo ostvario prednost, kad je Maksimir rasprodan, a Modri imaju šansu prvi put iz Europe izabciti španjolski klub, sad je svima želja prolazak!

"Imamo do utakmice s Rijekom 68 sati, nadam se da ćemo biti spremni. Ne preskačemo utakmice, želimo odigrati maksimalno i pobijediti. Protiv Varaždina su krenula četiri nova, pet smo uveli još pet s klupe, tako da neke jesmo odmorili. Svaku utakmicu želimo proći, želimo i ovu. Naravno da ja razmišljam o budućim utakmicama, ali samo mi je Betis u glavi, ne Rijeka, ne HNL.", kazao je Jakirović.

Betis će u Zagrebu biti jači za napadačka Cedrica Bakambua. On se vratio s Afričkog Kupa nacija, propustio je prvu utakmicu u Sevilli, u Maksimiru bi mogao biti važna snaga momčadi Manuela Pellegrinija. Iako i sam Pellegrini kaže da ne zna koliko će Bakambu igrati, za koliko je minuta spreman. Inače, jedna zanimljivost, Bakambu je još 2010. igrao protiv Hrvatske U19 reprezentacije u polufinalu Eura i zabio gol za pobjedu 2-1. Dok je prvi pogodak na utakmici, za vodstvo Hrvatske zabio Arijan Ademi! Dinamov rekorder po europskim nastupima danas nije u momčadi, znamo da nije prijavljen za Europu, ali bit će velika podrška suigračima i sigurno pomoći nekim savjetom. Odigrao je Ademi puno ovakvih utakmica, ove sezone nema ga u rosteru, ali on je jedan od onih, od kojih se puno očekuje već u nedjelju protiv Rijeke.

Što se tiče Betisa, jasno je da Španjolci nisu u nekoj bajnoj formi, posebno teško zabijaju pogotke. Dvije su utakmice bez gola, no, bez obzira na sve, u Zagteb su stigli s pompoznim najavama. Manuel Pellegrini i dalje tvrdi da je poraz u Sevilli bio nezaslužen i da ćemo u Maksimir slušati sasvim drugu pjesmu.

"Bila je utakmica u kojoj nismo pokazali želju, ali nismo zaslužili izgubiti, nisu praktički došli do gola, nisu nam stvorili šansu. Oni su momčad koja može igrati s loptom, tehnički dobri, ali mi ćemo morati iskoristiti svoje prilike", drži svoj kurs Pellegrini i najavljuje juriš na pobjedu od prve minute.

"Ovo je finale za nas. Jako je važna utakmica, od prve minute ćemo tražiti put do pobjede i da ostanemo u natjecanju koje je kod nas jako važno", jasan je Pellegrini.

Svjesni su toga u Maksimiru, ali svjesni su i što im nosi ta utakmica. Dinamov je europski ugled ove sezone malko narušen, izbacivanje Betisa vratilo bi dio tog izgubljenog imidža. Bez obzira na još gušći raspored, koji nosi večerašnja pobjeda, na još više trošenja u borbi za naslov, uvijek je lijepo igrati europske utakmice. Pa, što bude... Ne sumnjamo da nas čeka još jedna drama, iako bismo se voljeli prevariti, ali ako već bude tako, neka barem bude drama sa sretnim krajem!

MOGUĆI SASTAV DINAMA (4-2-3-1)

BETIS ZA DINAMO (4-2-3-1)

Utakmica Dinama i Betisa u Maksimiru počinje u 18.45 sati (Arenasport 1). Glavni sudac je Urs Schnyder (Švicarska), pomoćnici su Marco i Benjamin Zürcher (Švicarska). VAR sudac je Feday San (Švicarska), a AVAR Lukas Fähndrich (Švicarska).



Tagovi

GNK DinamoBetisKonferencijska ligaSergej Jakirović

Ostale Vijesti