Denis Kapetanovic/Pixsell
Denis Kapetanovic/Pixsell

“Ne bih nikada htio biti kao Luka”

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 16.07.24. | 11:30

Luka Modrić definitivno živi modernu verziju Beatlemanije i to se najbolje moglo vidjeti u tih nekoliko sati njegova boravka u Mostaru

Bila je to jedna od onih ugodnih tišina... Blaženi mir koji je u nama izazivao pogled na Kvarnerski zaljev dok smo sjedili s jednim hrvatskim reprezentativcem, neformalno prije toga razgovarali i gledali u daljinu. Svaki sa svojim mislima. I potrajao bi taj mir da ga nije prekinuo naš sugovornik sa svojim zaključkom:

“Ne bih nikada htio biti kao Luka”.

Pogledali smo ga. Shvatio je i sam što je rekao pa prasnuo u smijeh.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Ma vidi. Da je on ovdje s nama - tu bi bile kolone ljudi. Ne bi mu dali disati. Ne znam kada je on zadnji put ovako sjedio na javnom mjestu i imao svoj mir”, objasnio je.

“Sve ima svoju cijenu u životu”, zaključili smo temu i vratili se meditaciji.

Sjetili smo se te epizode u ponedjeljak predvečer kada smo ispred Kosače u Mostaru lagano promatrali okupljanje mostarske elite na premijeri filma o Zrinjskom. Stotine djece u dresovima reprezentacije Hrvatske s desetkom na leđima čekalo je svog idola.


Oni pronicljivi čekali su ga na drugoj lokaciji jer su imali točnu informaciju kako će Luka doći na stadion pod Bijelim Brijegom a između stadiona i Kosače svratiti i do zgrade Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru da bi se fotografirao pored svog murala.

Luka je bio s izbornikom Dalićem i predsjednikom Kustićem. I svitom tjelohranitelja koje su organizatori angažirali... Ispred Kosače naišao je na špalir koji je činio pomladak Zrinjskog, ali nakon par sekundi - masa je nahrupila. Igrali su ozbiljan presing na Modrića koji nije imao rješenje za izlaz iz tog rebusa.

Ponovno je uskočilo osiguranje, napravilo živi zid i sprovelo ga u Kosaču. Taman je krenuo stepenicama prema dvorani kada je periferni vid primijetio poznato lice s lijeve strane. U kafiću je sjedio Franjo Džidić, legenda Zrinjskog koji je vodio Luku prije dva desetljeća a koji je prvi trener u povijesti kluba koji je odveo Plemiće do šampionske titule.

Luka je zaustavio pratnju i otišao zagrliti svog trenera. I još jednom pokazao kako ne zaboravlja one koji su mu pomogli na putu prema vrhu.

Luka Modrić definitivno živi modernu verziju Beatlemanije i to se najbolje moglo vidjeti u tih nekoliko sati njegova boravka u Mostaru. Fanatizam koji ga okružuje a čiji je jedini cilj uhvatiti fotografiju, potpis ili barem pogled najboljeg HR nogometaša svih vremena nadilazi granice razumnog. Po završetku premijere - okružilo ga je nekoliko “gorila” koji su imali jedan jedini zadatak - sprovesti ga do crnog kombija koji je čekao na sporednom izlazu Kosače. Međutim, podcijenili su inteligenciju te djece koja je upravo tamo pripremila “odbor za doček”. Put od svega par metara od izlaza iz dvorane pa do kombija činio se kao vječnost za Modrića.


“Ako su mudri, onda će to izbjeći”, glasio je sasvim iskren odgovor jednog od organizatora na pitanje hoće li se Modrić, Kustić i Dalić pridružiti na partyju koji su domaćini imali nakon premijere u ljetnikovcu Radobolja.

I bili su mudri. Svi troje! Jer čim je Luka izvukao živu glavu i ukrcao se u kombi, trojac je krenuo put granice pa moderna verzija Beatlemanije nije imala svoj nastavak u Radobolji... No, ne znači nužno da joj se vidi kraj.

Naime, svim smo silama pokušali ovih dana doći do odgovora hoće li Luka nastaviti i s Vatrenima, s obzirom na to da je priča oko “desetke” Real Madrida stavljena ad acta. No, uspjeh je bio polovičan. Svi koji nešto znaju, samo su se nasmijali. Kao da su poručili da nije na njima da otkrivaju Lukine planove što je savim korektno.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Nakon Mostara, Luka će ovih dana put Madrida gdje ga čeka Florentino Perez s novim ugovorom. Kylian Mbappé će pričekati svoj broj barem godinu dana jer red se u Kraljevskom klubu mora znati. No, što to posljedično znači za Modrića u kontekstu reprezentacije? Vjerujemo da su na putu od Mostara do Hrvatske trojac Modrić - Kustić - Dalić imali dovoljno vremena da i tu priču zaključe. Za očekivati je da će Lukina biti zadnja a neki signali sugeriraju da priča ide u smjeru da ćemo Luku Modrića i dalje gledati u dresu reprezentacije. Na koji način, nije još uvijek poznato.


Hoće li ga Dalić i dalje koristiti od početka i davati mu potpunu slobodu i samostalnost ili će mu dozirati minutažu kao što je to Ancelotti činio u Realu minule sezone - neka zapravo ostane među njima.

No, jasno je kako Zlatko Dalić itekako računa na utjecaj Luke Modrića u zadatku koji je pred izbornikom; smjeni generacije i namjeri da kroz natjecanje za Ligu nacija pripremi Vatrene za kvalifikacije koje ih čekaju za SP 2026.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Luka ModrićHNSVatreniHrvatska nogometna reprezentacijaMarijan KustićZlatko DalićZrinjski

Ostale Vijesti