Screenshoot iz film
Screenshoot iz film

Luka Modrić večeras u Mostaru na promociji filma “HŠK Zrinjski - Priča o ponosu”

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.07.24. | 08:08

Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače u Mostaru bit će premali da primi sve koji bi po prvi put htjeli vidjeti film o klubu čiji je dres nosio i kapetan reprezentacije Hrvatske.

Svečano će večeras biti u Mostaru gdje će se premijerno prikazati dokumentarni film “HŠK Zrinjski - Priča o ponosu” autora Dragana Komadine.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Zrinjski vam je stablo koje je posječeno dva puta, ali je nikla mladica i to stablo ima hlad od 33 godine”, najavio je Komadina svoj uradak koji će se prikazati večeras u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru a u kojem se očekuje nekoliko stotina uglednika među kojima i Luka Modrić, svakako najpoznatije igračko ime koje je nosilo dres Plemića kroz bogatu povijest.

“Prije nešto više od tri godine Nino Rotim i Josip Marinović su organizirali da se postavi spomen ploča na groblju Šoinovac za sve poginule Zrinjevce iz Drugog svjetskog rata za koje se ne zna gdje su im grobovi. Među te ljude spada i moj djed Dragutin Turkalj, predsjednik Zrinjskog od 1936. do 1942. godine. Pokazali su mi materijale koje su skupili i kada sam sve to sagledao predložio sam im da napravimo film o sportskoj obitelji i klubu Zrinjskom”, otkrio je Neven Jarkić, glavni inicijator snimanja dokumentarnog filma i organizator večerašnje premijere.


Uz već spomenutog Komadinu koji je koji je redatelj i scenarist, produkciju je radio Neven Jerkić, dok su velika podrška bili Nino Rotim i Josip Marijanović - dvojac navijača koji je godinama prikupljao arhivsku građu.

Koprodukciju potpisuje Vladimir Turković (producent najdugovječnije sportske emisije Sport nedjeljom) odnosno TWT-grupa koja je bila nosioc za arhivsku građu od HR državnog arhiva, te stručna potpora realizaciji filma!

U Mostaru bi trebao biti i izbornik Zlatko Dalić, predsjednik HNS-a Marijan Kustić, legendarni Blaž Slišković, cjelokupna aktualna postava Zrinjskog...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Zrinjskibosna i hercegovinaLuka ModrićHNSZlatko DalićMarijan Kustić

Ostale Vijesti