Sun Fanyue/XINHUA
Sun Fanyue/XINHUA

Napokon da Profesor svojim učenicima podijeli i koju peticu: Kina slavila, Japan primio prvi pogodak u kvalifikacijama

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.10.24. | 16:12

Australci su prekinuli niz Samuraja u utakmici u kojoj smo vidjeli dva autogola (1-1)

Nakon tri poraza u nizu nogometna reprezentacija Kine, koju vodi hrvatski trener Branko Ivanković, upisala je prvu pobjedu u azijskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U skupini C Kina je na domaćem terenu u Qingdau pobijedila Indoneziju s 2-1. Prije ovog dvoboja Indonežani su u tri utakmice ostvarili tri neodlučena rezultata, dok je Kina imala tri poraza i razliku pogodaka 2-12.

Kina je na putu do prvog slavlja suparnika slomila u prvom dijelu kada je postigla oba pogotka. U vodstvo je domaćina doveo Behram Abduweli u 21. minuti, dok je na 2-0 povećao Zhang Yuning u 44. minuti.

U 87. minuti su gosti smanjili na 1-2 pogotkom Hayea. Unatoč devet minuta nadoknade i napadima gostiju Ivankovićeva momčad je do kraja sačuvala minimalno vodstvo.

U derbiju skupine C Japan i Australija su u Saitami remizirali 1-1. Zanimljivost susreta su dva autogola. Gosti su poveli u 58. minuti kada je vlastitu mrežu pogodio Taniguchi. Japan je izjednačio u 76. kada je odlično po lijevoj strani probio Nakamura i ubacio loptu u šesnaesterac. Ona je pogodila Burgessa i odbila se u australsku mrežu za konačnih 1-1.

Japan je time zadržao vrh ljestvice i nakon četiri kola ima deset bodova. Australija ima pet, kao i Saudijska Arabija koja uz to ima utakmicu manje. Kina se ovom pobjedom izjednačila upravo s Indonezijom i te dvije momčadi imaju po tri boda.

U skupini B su se susrele dvije najbolje momčadi, a Južna Koreja je kao domaćin pobijedila Irak 3-2. Sada se Južna Koreja izdvojila na vrhu ljestvice i ima 10 bodova, tri više od Iraka.

Južna Koreja je povela u 41. minuti golom Se-Huna, dok je u 50. izjednačio Hussein. Domaću reprezentaciju do pobjede su vodili Hyeon-Gyu i Jae-Sung koji su pogađali u 74. i 83. minuti za 3-1, dok je u nadoknadi Sulaka tek ublažio poraz za Irak.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

japanska nogometna reprezentacijaAustralska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Ostale Vijesti