Saša Miljević/PIXSELL
Saša Miljević/PIXSELL

Može li Gattusov Hajduk s raspoloženim Livajom utišati Rujevicu?

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 29.09.24. | 08:02

Jadranski derbi utakmica je koja se igra za prvo mjesto, sudar je to dvaju neporaženih momčadi, čini se da bi trener Splićana mogao iznenaditi odabirom svojih aktera te napasti

Hajduk se nada ostati najmanje na diobi prvog mjesta nakon susreta s Rijekom, Jadranskog derbija na Rujevici (20 sati, MAXSport 1), vrlo važne utakmice za jedne i druge.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamo je odradio svoj posao s novim trenerom Nenadom Bjelicom i sada čeka rasplet na Rujevici. Neće u Hajduku razmišljati o Zagrepčanima, fokus im je na Rijeci, a kad su dobili Dinamo u gostima, zašto to ne bi napravili i u Jadranskom derbiju...

Za trenera Gennara Gattusa ovo je treće gostovanje na riječkom stadionu, sjeće se dobro da je izgubio vodeći Milan, ali i teško dobio s Napolijem. Znači, nije mu bilo lako ni s trofejnim klubovima Serie A, pa neće ni s Hajdukom. Inače, tri posljednja Jadranska derbija dobila je Rijeka prošle sezone sa Željkom Sopićem kojega je naslijedio njegov pomoćnik Radomir Đalović.

Igra Splićanima i bod, jer ipak je utakmica u gostima, publika na Rujevici će se napaliti na Hajduk i tradicionalno na Marka Livaju koji ih može utišati jedino vrhunskom predstavom. Zanimljivo je da je pet utakmica u nizu u prvenstvu Hajdukov napadač bio strijelac, u velikoj je formi, a kada bi to napravio i šesti susret zaredom, uz povoljan rezultat, moglo bi se govoriti o velikoj perspektivi ove sezone.

Ovo je dvadeseta sezona od posljednje titule prvaka Hrvatske, pa premda je još rana faza prvenstva, nedjeljni bod(ovi) može imati veliki značaj na putu prema krajnjem cilju.

Međutim, Rijeka je ove sezone primila samo jedan pogodak u sedam kola, pa će za Hajduk Jadranski derbi biti veliki test. Splitskim veznim redom sada dirigira Ivan Rakitić koji je donio ogromnu stabilnost, njegova uloga je od velike važnosti za Hajduk, koji ovisi o Livajinim golovima, ali iskusni veznjak daje ritam te s Filipom Krovinovićem predviđa protivničke akcije.

O Rakitiću i Livaji te vrataru Ivanu Lučić ovise splitske 'akcije' na Rujevici za koju je Gattuso pripremio sličan sastav kao s Goricom kada su Bijeli slavili 4-1. Premda je Rokas Pukštas na raspolaganju nakon odrađene suspenzije zbog tri žuta kartona, čini se da ga trener od početka neće staviti, jer je bio zadovoljan kako su odigrali prošlo kolo kada ga nije bilo.

Jedina izmjena je što će u momčad na desni bok vjerojatno upasti Šimun Hrgović, a na lijevi bi trebao Dario Melnjak, jer je Ismaël Diallo u slaboj formi. Melnjak bi tako morao dočekati povratak na svoju prirodnu poziciju, a protiv Rijeke je uvijek raspoložen.

Na prvi pogled se momčad osim Anthonyja Kalika, čini pomalo lagana i mlada za suprotstavljanje riječkim krilima, no izgleda da je Gattuso odlučio ući u Jadranski derbi otvorenog garda te se nadigravati za gol više...

Durdov nakon dva sjajna gola zaslužuje mjesto u prvoj postavi, on bi trebao biti odgovor domaćinima na njihove udarce izvan kaznenog udarca, jer za dobro 'opaliti', neka mu je tek 16 ljeta, a odlično se slaže s Livajom koji mu je udijelio dvije asistencije na Poljudu.

Utakmica Rijeka – Hajduk igra se u 20 sati (MAXSport 1). Sudac je Ante Čulina (Zagreb). Pomoćnici su Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Dario Kolarević (Zagreb), dok je četvrti arbitar Zdenko Lovrić (Đakovo). VAR je Fran Jović (Zagreb), a AVAR Ivan Mihalj (Velika Gorica).

OČEKIVANI SASTAV:

Hajduk (4-2-3-1): Lučić – Hrgović, Uremović, Prpić, Melnjak – Krovinović, Rakitić – Durdov, Kalik, Biuk – Livaja.



Tagovi

HajdukHNK RijekaJadranski derbiGennaro GattusoMarko LivajaBruno DurdovIvan RakitićDario MelnjakHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti