Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Modri u Split idu avionom. Pierre-Gabriel novo oružje, Ristovski opet 'lijek' za Livaju?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 25.03.24. | 12:30

Što bi Sergej Jakirović mogao pripremiti za Derbi na Poljudu?

Ušli smo u Veliki tjedan, u tjedan Derbija. Prvog od dva, u subotu u 19.30 na Poljudu Hajduk i Dinamo u HNL utrci (četiri dana kasnije igrat će dvoboj i u Kupu). Treba li opet naglasiti da je ulog velik, da i jednima i drugima, a Dinamu posebno, samo pobjeda donosi spokoj, a poraz veliku frustraciju i 'jedan iz matematike' u borbi za naslov. Koliko je Dinamu važan taj Derbi govori i činjenica da će Modri u Split putovati avionom, a na splitskom aerodromu doćekat će ih klupski autobus, koji će prazan iz Zagreba dovesti vozač Amalijo. Ništa se ne prepušta slučaju pa niti da tih 30-ak kilometara od slijetanja do hotela igrače prevoze bilotko drugi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A što bi Hajduku na Poljudu mogao pripremiti Sergej Jakirović? Ne treba očekivati previše iznenađenja, zna se koje su najjače Dinamove snage, pogotovo u prednjoj liniji. Tu može biti dvojba tek na desnom krilu (Kaneko ili Špikić), neka promjena u veznom redu jedino ako Baturina neće moći od prve minute, a to će se znati u utorak ili srijedu. Očekujemo i kapetana Arijana Ademija kao startera u tvom dvoboju, kad će ako neće na Poljudu!? Najviše je dvojbi, dakle, u zadnjoj liniji.

Zanimljivo, zadnja linija se mijenjala dosad u sve tri utakmice protiv Hajduka u HNL-u ove sezone, a znamo da Modri nisu pobijedili ni u jednoj. A po dva nastupa od braniča od prve minute imaju trojica koji nisu u kadru za ovaj dvoboja; Sadegh Moharrami, Robert Ljubičić i Dino Perić.

Ljubičić je otišao, Perić i Moharrami su ozlijeđeni. Dva nastupa protiv Hajduka ima i Stefan Ristovski, on je ovdje, a po jedan su upisali Josip i Boško Šutalo, Theophile i Perković. I, nijednom nije istrčala ista zadnja linija protiv Hajduka, različita će sigurno biti i ovaj put. U onom zadnjem Derbiju u Maksimiru, u prosincu, ispred Zagorca su igrali Ristovski, Theophile, Perić i Perković.

Perića, dakle, sad sigurno nema, a Dinamo je u međuvremenu dobio još jednog jakog aduta. Francuz Pierre-Gabriel, o kojemu se u Maksimiru malo priča, dosad je pokazao čvrstinu, snažan je i odgovoran i teško prelazan. Igrao je uglavnom, 'manje' utakmice, nismo ga još vidjeli na djelu u ovakvom dvoboju, ali svojim pristupom i partijama na treninzima i utakmicama zaintrigirao je sve u klubu, od igrača do ureda, svi su složni da se radi o ozbiljnom igraču. Koji bi u Splitu mogao biti novo Dinamo oružje, još jedna čvrsta karika modre obrane.

Ako bi Pierre-Gabriel zaigrao na svojoj najboljoj poziciji, na desnom boku, onda bi Stefan Ristovski s Kevinom Theophileom činio vrlo jak stoperski par. Ristovski je u prvom dijelu sezone često igrao na toj poziciji, a pamtimo da je u nekoliko navrata u Derbijima s Hajdukom jako dobro čuvao Marka Livaju. Hoće li i sad biti lijek za njega, hoće li ga Jakirović opet upariti s KTC-om i dati priliku Pierre-Gabrielu na desnoj strani? To je jedna od tih dvojbi, koje Jakirović ima pet dana prije 'obračuna' na poljudskom travnjaku. Pitanje je i što će biti s Japancem Ogiwarom, koji nije još uvijek potpuno spreman, stalno je ozlijeđen. Ni njega još nismo 'osjetili' u najjačim utakmicama, kako sad stvari stoje nećemo ni u Splitu, na lijevom boku mogao bi opet zaigrati Mauro Perković.



Tagovi

GNK DinamoHajdukDerbiHNLStefan RistovskiSergej JakirovićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti