Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Jakiroviću se vratio još jedan bitan igrač. I odmah se nametnuo za Derbi!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 24.03.24. | 10:40

Korisnog veznjaka nije bilo više od mjesec dana, pojačat će konkurenciju u utakmicama na Poljudu

Dok Sergej Jakirović za Derbi(je) na Poljudu priprema Marka Roga i vjeruje u oporavak Martina Baturine, dočekao je - Marka Bulata. Dakle, Modri su u subotu odigrali jednu međusobnu, zatvorenu utakmicu, a u Maksimiru odlučili da s detaljima neće izlaziti u javnost. Igrale su miješane momčadi, primjerice, zajedno su u zadnjoj liniji pobjedničkog tima igrali Pierre-Gabriel te mladići Jakirović i Šimić. Ne znamo puno više o toj utakmici, tko je sve točno činio dvije momčadi, ali znamo da je susret završio 6-1, a da je četiri gola za pobjednike zabio - Marko Bulat!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bez obzira što je riječ o međusobnom, revijalnom dvoboju na treningu, poznato je da takve utakmice u Dinamovoj svlačionici izazivaju i veći intenzitet od nekih službenih, natjecateljskih. No, bez obzira na taj revijalan ton, Bulatovi golovi sigurno su odlična vijest za Jakirovića uoči dva velika izazova u Splitu (30. ožujka HNL, 3. travnja Kup). Jesenas je, kad je imao kontinuitet, bio jedan od najboljih i najkorisnijih Dinamovih igrača, zabio je pet pogodaka, a onda imao problema s raznim ozljedama i malo-pomalo gubio taj kontinuitet. Bizarno se ozlijedio uoči uzvrata s Betisom u Konferencijskoj ligi, kad je krivo stao prije zadnjeg treninga, stradao je gležanj i Bulata već više od mjesec dana nema na terenu. Sad je ponovno zdrav, spreman, očito i vrlo motiviran i mogao bi dobiti minute na Poljudu. Znamo da u takvim utakmicama često odlučuju prekidi, a to je Bulatovo najjače oružje i nešto što Dinamu vrlo često nedostaje baš u takvim, tvrdim i neizvjesnim utakmicama.

Za Baturinu i Roga možemo reći da nisu igrali u tom međudobnom dvoboju. Rog je bio na poštedi, jer, tek je počeo trenirati punom snagom i tijelo se mora priviknuti na taj tempo, a u Dinamu ne žele ništa riskirati te i na najmanji znak preopterećenja 'zaustavljaju stroj'. Sve sa željom da se Marko vratio na Poljudu, ako ne u prvenstvenom, onda barem u Kup dvoboju. Što se tiče Baturine, sve se radi da bude na raspolaganju za Split i trebao bi biti. Međutim, kao što smo nakon prvog pregleda napisali, to je ipak svojevrsna utrka s vremenom. Baturina bi početkom tjedna trebao početi trenirati da bi bio potpuno fit za Poljud, ne bude li tako, možda u Splitu krene s klupe. Sergej Jakirović želi u toj utakmici samo one koji su sasvim zdravi i spremni, koji mogu dati 100 posto.

Ima još vremena do subote, ali povratak Bulata svakako je pozitivna vijest, koja otvara još mogućnosti u kombiniranju sastava za ključnu utakmicu sezone. Vjerojatno će od prve minute krenuti Ademi i Mišić, traži se još jedan veznjak za tu, prvu utakmicu. Baturina, bude li spreman, svakako je prvi izbor, Sučić, jasno, drugi, a Bulat i Rog na klupi ponudili bi jake adute za završnicu susreta, široka klupa i jedan trenutak inspiracije često odlučuju takve utakmice.



Tagovi

GNK DinamoMarko BulatSergej JakirovićDerbi

Ostale Vijesti