Matija Habljak/PIxsell
Matija Habljak/PIxsell

Mmaee debitira, 'novaci' se predstavljaju Maksimiru, Jakiroviću planove kroji - viroza

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.07.24. | 08:09

Skopski Vardar bit će novi Dinamov suparnik u test utakmici pred navijačima

Znatiželjni su Dinamovi navijači, čekaju kakvu će momčad složiti odgovorni u Maksimiru, točno 10 dana prije početka sezone željni su i vidjeti kakvo je 'prolazno vrijeme'. Skopski Vardar, večeras u 19 sati (MaxSport 1), kao treći test Modrih na ovim pripremama. Prva utakmica nakon onog završetka sezone, koja je otvorena za publiku, vjerujemo da će momčad Sergeja Jakirovića privući gledatelje.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A što je zamislio Dinamov trener za ovu utakmicu? Predstavit će navijačima dvije momčadi, svaka će dobiti po 45 minuta, a plan je da šansu dobiju svi igrači koji su na raspolaganju. Što znači da sigurno neće biti Martina Baturine i Maura Perkovića, koje je 'napala' viroza i nekoliko dana će biti izvan treninga. Oni su bili bolesni u ponedjeljak, vidjet ćemo do utakmice ima li još viroznih, je li još netko otpao. Naravno, naučili smo da ne može nikad u Dinamu sve biti idealno, utakmica protiv Besiktasa otkazana je zbog oluje, sad nekakav virus remeti planove Modrima.

Inače, kad spominjemo Maura Perkovića, on je već dugo na izlaznim vratima, nakon ponude iz Nizozemske, pojavile su se još dvije najave potencijalnog transfera. Radi se o jednom njemačkom klubu te talijanskom Palermu, koji se zanimaju za Dinamova braniča, ali čekaju se konkretni potezi. Uglavnom, Perković će propustiti utakmicu s Vardardom, ali razlog nije transfer, što ne znači da do transfera uskoro neće doći. Kao ni u slučaju Martina Baturine, oko čijeg odlaska svaki dan čujemo neke najave kako bi uskoro trebala stići prava ponuda i 'izuti Dinamo iz cipela', međutim, takva zasad još nije došla.

Dinamovi navijači imat će i prvi put priliku u Maksimiru vidjeti nove igrače, one koji su došli u ovom prijelaznom roku. Dakle, Marko Pjaca nakon osam godina, protiv istog suparnika, zaigrat će pred svojom publikom, prvi put na djelu će se pokazati Raul Torrente, a debitirat će onaj koji je zadnji došao, Samy Mmaee. Naravno, dobra je prilika vidjeti i Dinamovu budućnost, dečke, koji su odradili dosadašnji dio priprema s prvom momčadi. U svakom slučaju, mogla bi to biti zanimljiva utakmica večeras u Maksimiru. Inače, Modre do početka sezone čekaju još dva testa protiv ukrajinskog prvaka Šahtara, jedan u petak u 19 sati, drugi u subotu u isto vrijeme. Kombinirat će momčad Jakirović u te dvije utakmice, u ovoj prvog koristit će i dio juniora, a onda bi dvoboj u subotu trebao biti prava generalka za sezonu. Na toj bi se utakmici već trebale vidjeti konture udarnog sastava, iako se one već i sad mogu nazrijeti.



Tagovi

GNK DinamoMarko PjacaSamy MmaeeRaul Torrentenogometni klub Vardarpripremne utakmice

Ostale Vijesti